'MİT'in Moğolistan'daki operasyonu engellendi'

Moğolistan'da Gülen cemaati mensubu olduğu iddia edilen bir Türk okul müdürü kaçırıldı. Ancak müdürün Türkiye'ye götürülmesine Moğol yetkililer engel oldu. 

'MİT'in Moğolistan'daki operasyonu engellendi'

Moğolistan medyasında yer alan habere göre Gülen cemaati mensubu olduğu iddia edilen Veysel Akçay adlı Türk okul müdürü başkent Ulanbator’da kaçırılıp kentteki havalimanına götürüldü.

İddialara göre cuma sabahı evinden kaçırılan Akçay, AFP‘nin haberine göre Akçay’ı 5 kişi bir minibüse bindirip havalimanındaki uçağa bindirdi. Ancak Akçay işe gitmeyince ailesi ve arkadaşları polise haber verdi. Moğol yetkililerin uçağı geçici olarak durdurmasıyla Akçay serbest kaldı.

TÜRKİYE MİT OPERASYONU İDDİASINI REDDETTİ

Sputnik‘in aktardığına göre, Moğolistan Dış İlişkiler Bakanlığı, Türk Büyükelçiliği kaçırılma olayında ilgisi olduğunu reddetti.
Moğol yetkililer de kaçırma girişimiyle ilgili ellerinde henüz yeterli bilgi olmadığını ve konu hakkında soruşturma başalttıklarını duyurdu.

Moğolistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Battsetseg Batmunkh iddiaların doğru olması halinde “bunun Moğolistan’ın egemenliğinin ve bağımsızlığının kabul edilemez bir ihlali olduğunu ve şiddetle karşı çıkacaklarını’ söyledi.

Batmunkh bu açıklamayı Türk Büyükelçiliği’nden bir diplomatla yaptığı toplantı esnasında söyledi.

ÇAVUŞOĞLU DA REDDETTİ

Moğolistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca Dışişleri Bakanı Sogbatar Damdin’in Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile ‘kaçırma iddialarına ilişkin’ telefonda görüştüğü vurgulandı.

AFP’nin aktardığı açıklamaya göre, Çavuşoğlu suçlamaları reddetti.