Mimar Alev Şahin serbest bırakıldı

Düzce’de KHK’yla ihraç edildiği işine dönme talebiyle eylem yapan mimar Alev Şahin ve bir destekçisi, İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Mimar Alev Şahin serbest bırakıldı

Düzce’de KHK’yla ihraç edildiği işine dönme talebiyle eylem yapan mimar Alev Şahin ve bir destekçisi, İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. İkili daha sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Türkiye Kamu-Sen Düzce Şubesi üyeleri, dün Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için Şahin’in de oturma eylemi yaptığı Spor sokağa geldi.

Sendika üyeleri burada açıklama öncesi saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu. Bu sırada Şahin ve ona desteğe gelen arkadaşı Yetice Akalindamar’ın ayağa kalkmadığı görüldü.

Bazı gazeteler Şahin’i bu olay üzerine hedef gösterdi. Düzce başsavcılığı, haberler üzerine ikili hakkında ‘İstiklal Marşı’nın alenen aşağılama’ suçundan soruşturma başlattı.

Şahin ve Akalindamar, dün gece gözaltına alınarak önce emniyete ardından adliyeye götürüldü.

Şahin gazetecilerin “Neden İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmadınız?” sorusuna “İstiklal Marşı eylem biçimi değildir. Bu sorulara cevap vermek zorunda değilim” karşılığını verdi.

Şahin ve arkadaşı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.