Milliyet yazarı: Cem Yılmaz bazı konularda 'milli duruş' sergilemiyor

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Antalya Film Festivali'nde "Başarı Ödülü"ne layık görülen Cem Yılmaz'ın 'milli duruş' sergilememesi nedeniyle tepki göreceğini öne sürdü.

Milliyet yazarı: Cem Yılmaz bazı konularda 'milli duruş' sergilemiyor

Komedyen Cem Yılmaz, 29 Eylül-5 Ekim arasında düzenlenecek ‘55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Milliyet’in yazarı Ali Eyüboğlu ise Cem Yılmaz’ın ödül almasının tepki görebileceğini, çünkü Yılmaz’ın bazı konularda ‘milli duruş’ sergilemediğini yazdı.

Festivalle ilgili AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le yaptığı mülakatı köşesine taşıyan Eyüboğlu, Türel’e “Komedilerin ödüllendirilmediği bir film festivalinde, Cem Yılmaz’ın ‘Başarı Ödülü’ne layık görülmesi isabetli. Ancak sanatçıya bazı konularda ‘milli duruş’ sergilemediği için belli bir kesimden tepki var. Aynı tepki Antalya’ya geldiğinde olursa?” diye sordu.

Türel ise yanıtında “Siyasetin, sanata müdahalelerini de benimsemiyoruz. Sanat, siyaset üstüdür ve evrenseldir. Ayrıca Cem Yılmaz, ilk dönemimde ben AK Partili Belediye Başkanıyken jüri üyeliğimizi yaptı.
O yıllarda toplum bu kadar kutuplaşmamış ve sosyal medya bu kadar güçlü değildi” ifadelerini kullandı.

“NEZAKETSİZLİK OLUR”

Türel, Eyüboğlu’nun Yılmaz için “Ödülü almaya geleceğine dair söz verdi mi?” şeklindeki sorusunu da  “Yılmaz’ın öyle bir nezaketsizlik göstereceğini zannetmiyorum. Çünkü gerçekten Türkiye’nin hak ederek o şerefe ulaşmış, çok önemli bir sanatçısı.” sözleriyle yanıtladı.