'Milenyum kuşağı tarihin en kilolu nesli olma yolunda’

Yapılan son araştırma, 1980’ler ile 90’ların ortasında doğan her on kişiden 7’sinin orta yaşa ulaştığında şişman olmasını beklendiğini ortaya koydu.

'Milenyum kuşağı tarihin en kilolu nesli olma yolunda’

İngiltere merkezli Cancer Research UK tarafından yapılan araştırma, 1980’ler ile 90’ların ortasında doğan her on kişiden 7’sinin orta yaşa ulaştığında şişman olması beklendiğini ortaya koydu.

BBC’nin haberine göre yetişkinlikte kilolu olmanın 13 farklı kanser türüyle ilişkili olduğu belirten araştırmada, 2015 yılında en yüksek obezite oranının 55 ile 64 yaşları arasında görüldüğü ifade edildi. Genç kuşakların ise daha da kilolu olması bekleniyor.

Araştırma sonuçlarının kanser ile olan ilişkisi üzerine yorum yapan Royal College Üniversitesi’nden Pediatri ve Çocuk Sağlığı profesörü Russell Viner, “Aşırı kilolu olmak normalleştiriliyor. Kendilerini obez görmeyen insanlar çocukları da obez ise farkedemiyorlar. Kanser ile sigara arasındaki bağın yaygın olarak bilinmesinin ardından sigara içen genç insanların sayısında düşüş yaşandı. Obezitenin de benzer tehlikelerini bilmek gerekiyor” diye konuştu.

Birleşik Krallık Kanser Araştırması sözcüsü Prof. Linda Bauld ise, “Vücuttaki fazla yağlar sadece orada oturmuyor. Hücrelere zarar veren mesajlar yolluyor. Bu zarar zaman içinde birikerek sigara gibi kanser riskini artırabilir. Milenyum kuşağı sağlıklı gıda eğilimlerini takip etmekle biliniyor ancak dengeli beslenme en önemlisi. Pek çok meyve, sebze ve lifli yiyecekler yemek ve abur cuburu kesmek sağlıklı bir kilo için gerekli” diye konuştu.