Michelle Obama: Trump'ı hiç affetmeyeceğim

Eski First Lady kitabında yer alan Donald Trump’a ilişkin bölüm hakkında da konuşurken, Demokratlar ile Cumhuriyetler arasında süregelen tartışmaya Hillary Clinton ile Trump'ı kıyaslayarak katıldı.

Michelle Obama: Trump'ı hiç affetmeyeceğim

ABD eski Başkanı Barack Obama’nın eşi eski First Lady Michelle Obama, “Becoming” adını taşıyan biyografisine dair ABC televizyonuna konuştu. Eski First Lady kitabında yer alan Donald Trump’a ilişkin bölüm hakkında da konuşurken, Demokratlar ile Cumhuriyetler arasında süregelen tartışmaya Hillary Clinton ile Trump’ı kıyaslayarak katıldı.

Michelle Obama, kitabında Chicago’da büyüdüğü yıllardan bugünlere nasıl geldiğini, maruz kaldığı ırkçılığı ve ABD’nin ilk siyah First Lady’si olarak yaşadıklarını anlattığı kitabında, Beyaz Saray’daki son yıllarından da bahsederek, Donald Trump’a olan öfkesini dile getirdi.

Donald Trump’ın yıllarca süren ve Barack Obama’nın Amerika vatandaşlığını sorgulayan doğum belgesi polemiğini ve seçim kampanyası sürecinde bu durumun malzeme olarak kullanılmasını ‘yobazca ve tehlikeli’ olarak nitelendiren Michelle Obama, Trump’ın radikal ve çılgınca siyasi eğilimleri olanları özellikle kışkırtmaya çalıştığını da yazdı.

Michelle Obama “Doğum belgesi olayı kötü niyetli ve apaçık yobazca ve yabancı düşmanı tarafı olan bir meseleydi. Çılgınca siyasi eğilimleri olan garip tipleri kasten kışkırtma amacı taşıyan tehlikeli bir girişimdi” diye yazdı. Michelle Obama “Aklı selim düşünemeyen birisi tabancasını alıp Washington’a gelse, kızlarımızın peşine düşse ne olacaktı? Donald Trump bu düşüncesiz imalarıyla ailemin güvenliğini tehlikeye attı. Bu sebeple onu hiç affetmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Trump’ın başkanlık seçimini kazandığında şok olduğunu ve kendini tutmaya çalıştığını belirten First Lady, kadınların Hillary Clinton yerine kadın düşmanı bir başkan seçmesine inanamadığını da dile getirdi ve “Trump’ın Demokratlardan aday olan rakibi Hillary Clinton’la 2016 yılında Başkanlık için yarıştığı dönemde televizyonda başkan adaylarının canlı yayınlanan münazaralarından biri sırasında Clinton’ı sahnede sürekli takip etmesi ve kullandığı beden diliyle ‘Sana zarar verebilirim ve bu da yanıma kar kalabilir’ mesajını veriyordu” yazdı.