Ortaklar devleti paylaşıyor

'Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'ye başkanlık sisteminde bir çok kamu kurumunun yönetiminin verileceği belirtiliyor.

Ortaklar devleti paylaşıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin sonrasında kuracağı kabinede MHP’li isimlerin de yer alıp almayacağı merak konusuyken, MHP’lilere kamuda bir çok kurumda yönetim koltuklarının teslim edileceği belirtiliyor.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun‘un aktardığına göre Genel Başkan Devlet Bahçeli yeni dönemde kabinede partili bir bakanın olması konusuna mesafeli davranırken MHP kulislerinde, bürokraside bakan yardımcılığı ve genel müdürlükler gibi yerlerde MHP’li kadrolara yer verilebileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne ilişkin yetki ve sorumluluklarının ne olacağını belirleyen kararnamelerin hafta sonuna kadar çıkacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığına bağlı ofisler gibi bazı hususların da kararnameyle belirlenmesi bekleniyor. Bunun içinde MHP ile AKP temsilcilerinin cumaya kadar bir araya gelerek bununla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

Bakan yardımcılığı ve genel müdürlük gibi makamlarda MHP’li kadrolara yer verilebileceği konuşulurken, Erdoğan’ın bürokrasiden MHP’ye yakın bir ismi ataması durumunda önce “MHP lideri Bahçeli’nin fikrini alması gerektiği” ifade ediliyor.