MHP'li vekil: TFF'ye kayyum atansın

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı, "Federasyona kayyum atayalım" dedi.

MHP'li vekil: TFF'ye kayyum atansın

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i eleştirirken ”Nasıl ki belediyelere kayyum atayabiliyorsak, yapamayanlara el çektirebiliyorsak bu Futbol Federasyonu ve sporla ilgili genel konuşuyorum el çektirelim.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Sancaklı, “Türkiye’nin spor başarısı olimpiyatlarda aldığı sonuç ile doğrudan orantılıdır. Aldığımız başarılara baktığımızda devşirme sporcuları görüyoruz.” dedi.

Sancaklı, Türk futbolunu yöneten bin kişi olduğunu ancak aralarında bir tanesinin milli futbolcu olmadığını belirtti.

”KAYYUM ATANSIN”

Sancaklı, “Futbol Federasyonu Başkanı hiçbir stada gidemiyor, hiçbir kulüp başkanı rakip takımın deplasmanına gidemiyor, her yerde tepki var her yerde olaylar var. Neymiş? Seçilmiş. Yok, arkadaşlar, seçildiyse seçildi, bıraksın gitsin. Burası Meclis. Nasıl ki belediyelere kayyum atayabiliyorsak, yapamayanlara el çektirebiliyorsak bu Futbol Federasyonu ve sporla ilgili genel konuşuyorum el çektirelim.” dedi.

Türkiye’nin en zengin aile üyesi Ali Koç’un Fenerbahçe takımına başkan seçildiğini ancak Koç’un takıma müdahale edebilmesinin FIFA kuralları gereğince mümkün olmadığını belirten Sancaklı, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta sonunda Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı ve sonrasında yaşananları izledik. Oyuncuların birbirine saldırmalarının yanında yardımcı antrenör Hasan Şaş bir futbolcunun gırtlağına sarılıyor. Bu Hasan değil de bir başkası da olabilirdi. Peki bu olaylar tribünlerde başladığı zaman ne olacak. Yugoslavya’da savaş bir müsabaka sonrası başladı ve ülke 7’ye bölündü. Biz bazı şeylere müdahale etmezsek bu işin sonu kötü.”

“14 yabancı kontenjanını kim getirdiyse acilen el çektirin.” diyen Sancaklı, “Türkiye milli takımı hayatında 3 dünya kupasına gitmiş. Bizim takımlarımız şampiyonlar liginde başarı mı elde edebiliyor. O zaman yanlış konuları tartışıyoruz. Yeniden bir kural yazılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.