MHP'den 'İyi Parti'ye: Siyaset artığı güruh

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'İyi Parti' kurultayında Genel Başkan Meral Akşener'in konuşmasında partisini hedef aldığını söyleyerek, konuşmadaki eleştirilere karşı yazılı bir açıklama yaptı.

MHP'den 'İyi Parti'ye: Siyaset artığı güruh

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ‘İyi Parti’ kurultayında Genel Başkan Meral Akşener’in konuşmasında partisini hedef aldığını söyleyerek, konuşmadaki eleştirilere karşı yazılı bir açıklama yaptı.

‘İyi Parti’nin 2. Olağanüstü kurultayında konuşan Meral Akşener’in konuşmasının ana eksenine MHP’yi oturttuğunu ve en ağır ifadelerle yüklendiğini savunan Yalçın, Akşener liderliğindeki ‘İyi Parti’nin kötü bir kopya olduğunun ayyuka çıktığını, bundan böyle partinin MHP düşmanlığından nemalanmaya çalışan marjinal bir parti görünümüne bürüneceğini iddia etti.

Yalçın yazılı açıklamasında Akşener’in partisine ‘siyaset artığı güruh’ diye hitap ederken, “24 Haziran seçimleri öncesinde İP, önemli bir medya desteğini arkasına alarak ortaya çıkmıştır. Bu suni ve kurmaca parti; sadece bir kısım medya değil, Okyanus ötesi ve uluslararası güçler tarafından alternatif fitne projesi olabileceği düşünülerek desteklenmiştir, desteklenmeye de devam edilmektedir.” iddiasında da bulundu.

İşte MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın açıklaması:

“Bahse konu hanımın; 24 Haziran hezimetinden sonra partisinin başında kalabilmek için tezgâhlamadığı oyun, takınmadığı ikiyüzlü tavır, denemediği taktik kalmamıştır. Öyle anlaşılmaktadır ki seçim sürecindeki ‘merkez partisi’ siyaseti tutmayıp kötü bir kopya olduğu ayyuka çıkınca İP’te planlar değişmiştir. Bundan böyle İP, yine Meral Akşener´in idaresinde ama MHP düşmanlığından nemalanmaya çalışan marjinal parti görünümüne bürünecektir. Geçmişte ve günümüzde birçok muarız partinin yaptığı gibi MHP düşmanlığının prim yaptığını, hatta bir tür reklam getirisi sağladığını gören biçare hanımcağız, bunun aynı zamanda eteğine tutunan siyaset artığı güruhu da bir arada tutmanın yolu olduğunu fark etmiştir. 24 Haziran seçimleri öncesinde İP, önemli bir medya desteğini arkasına alarak ortaya çıkmıştır. Bu suni ve kurmaca parti; sadece bir kısım medya değil, Okyanus ötesi ve uluslararası güçler tarafından alternatif fitne projesi olabileceği düşünülerek desteklenmiştir, desteklenmeye de devam edilmektedir.

İstisnaların dışında burada toplananların kimi reddi mirasçı kimi de mirasyedidir” diyen Yalçın, “Kin biriktiren, nefsini ve beklentilerini tatmin edemeyenler burada bir araya gelmiştir. Geçmişlerine sünger çekenler, geçmişini inkâr edenler, dava adamı olamadıkları için hava adamı olanlar, sahte bir güneşin altında toplanmışlardır. Sahte bir iyilik rüzgârı estirmeye çalışan ne kadar denenmiş, kötü huylu, kötü tabiatlı huysuz politikacı varsa burada toplanmıştır. Bu partide bir araya gelmiş ne kadar erbab-ı şenaat ve timsal-i denaet varsa, fitne kazanını fokur fokur kaynatmaktadır. Böyle âlâyıvâlâyla kurulup sonra da siyaset mezarlığına gömülmüş çok siyasi parti vardır. Sonuncunun durumu ise sözde dava partisinden abla partisine düşüş vaziyetidir. Abla sevgisi davaya sadakatten üstün gelmiştir. Meral Akşener de eteğine tutunmaya çalışanların ve İP´in 24 Haziran sonrasında düştüğü dramatik vaziyeti ‘iyi’ bildiği için bu zaaflarını olağanüstü kongrede kullanıp tepkileri kendi lehine çevirme ve gücünü arttırma hesapları peşine düşmüştür. Bunun üzerine sele giden kütüğü kurtarmak üzere Afyon Sandıklı´da ucuz bir senaryo kurgulanarak İstanbul ve Ankara´da sahneye konulmuş ve bugün son bölümü oynanmıştır. Lakin millet, tezgâhı görmüştür.”