MHP'den 'Ekmeleddin' açıklaması: Kılıçdaroğlu aptal yerine mi koyuluyor?

MHP, 2014'te CHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri Ekmeleddinn İhsanoğlu için "MHP'nin tuzağıydı" diyen CHP Sözcüsü Özgür Özel'e Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı.

MHP'den 'Ekmeleddin' açıklaması: Kılıçdaroğlu aptal yerine mi koyuluyor?

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunup “Ekmeleddin İhsanoğlu olayı, özel bir konjonktürde yaşanmış, MHP’nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları…” şeklinde konuşmasına tepki gösterirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İhsanoğlu’nu 2017 yılında da savunduğu sözlerini hatırlattı.

İhsanoğlu’nun adaylığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söz sahibi olduğuna işaret eden Akçay, şunları kaydetti:

“Ortada demokrasiye kurulmuş bir tuzak yoktur. CHP sözcüsü bu sözleriyle kendi partisini ve Genel Başkanını aptal yerine mi koymaktadır? CHP demokrasinin şaşkını mıdır?

Özgür Özel bu eleştirilerini MHP’ye değil, Ekmeleddin Bey’in doğru aday olduğunu Mayıs 2017’de de söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu’na yöneltsin. CHP artık İhsanoğlu üzerinden spekülasyon ve saygısızlık yapmayı bırakmalıdır.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 Mayıs ayında NTV’de konuk olduğu canlı yayın programında “Ekmeleddin İhsanoğlu isminin arkasında durur musunuz geriye baktığınız da doğru bir isim miydi?” sorusuna şu sözlerle yanıt vererek, sağcı aday İhsanoğlu tercihi konusunda doğru yaptıklarını savunmuştu:

“Dururum tabi doğru bir seçimdi. Dünyada tanınan bir isim, adına uluslararası ödüller düzenlenen verilen değerli bir insan. Ekmeleddin bey bugün cumhurbaşkanı koltuğunda olsaydı Ortadoğu’da bunların hiç birisi olmazdı. “