MHP'den AKP'ye destek savunması: İlkeli duruşumuzu bir türlü kafaları almıyor

AKP'nin 'Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP, CHP'nin eleştirilerine "ilkeli duruş" iddiasıyla yanıt verdi.

MHP'den AKP'ye destek savunması: İlkeli duruşumuzu bir türlü kafaları almıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Geçmişinde Atatürk düşmanlığı söylemleri olan, pek çok noktada Atatürk ve İnönü’nün hatırasına saygısızlık yapan bir partiye can simidi, koltuk değneği oldu.” diyerek suçladığı, AKP’nin ortağı MHP’den benzer nitelikte yanıt geldi.

Özel’in MHP’deki mevkidaşı Erkan Akçay, “Siyaset ülkeye ve topluma hizmet için yapılır ancak CHP, siyaseti hala bir çıkar ilişkisi, bezirgan pazarlığı olarak gördüğünden MHP’nin ilkeli duruşunu bir türlü kafası almıyor.” dedi.

Erkan Akçay şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk düşmanlığını, cumhuriyet düşmanlığını şiar edinmiş, politikası haline getirmiş bölücülerle gönül ittifakı yapanların bize Atatürkçülük dersi vermesi ikiyüzlülük ve hadsizliktir. CHP hala blok siyasetin peşinde. Referandum ve 24 Haziran seçimlerindeki başarısızlıklarına rağmen CHP, HDP ve İP birlikteliğini korumak istiyor. Üstelik bu birlikteliğe MHP’yi de ekleme gayretindeler ancak bizi bu karanlık şer ittifakına çekemeyecekler. Milletimizin çıkar ve beklentileri, ülkemizin huzur ve güvenliği, devletimizin bekası dışında bir siyaset referansımız olmadı. Bu nedenle CHP bize istikamet tayin etmeye kalkmasın. Siyaset ülkeye ve topluma hizmet için yapılır ancak CHP, siyaseti hala bir çıkar ilişkisi, bezirgan pazarlığı olarak gördüğünden MHP’nin ilkeli duruşunu bir türlü kafası almıyor.”