MHP coştu: İttifak yüzde 70'lere dayandı

2019'da yapılması planlanan seçimler öncesi AKP ile 'Cumhur İttifakı' kurarak yollarını birleştiren MHP şimdiden 'zafer' etmeye başladı.

MHP coştu: İttifak yüzde 70'lere dayandı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Milli ittifak” olarak adlandırdığı AKP ile ittifaklarının oy oranının yüzde 70’e dayandığını öne sürdü. İstanbul’da partisinin “Ağıtlarla şehitlerimizi anıyor, dualarla Kızıl Elma’ya gidiyoruz” etkinliğinde konuşan Adan, “Yüzde 70’e dayandık” dedi.

Adan’ın açıklamaları şöyle:

“Milli İttifak şu anda 70’lere dayanmış durumdadır. Sokakta gördüğümüz budur. Bu birlikteliği kıskananlar 15 Temmuz öncesi siyaseti devam ettirerek fesat, fitneyle bu işi sabote etmek istiyorlar. Bu salonu dolduranlar Milli İttifak’ın ne kadar güçlü olduğunun işaretini vermektesiniz. Siz kısacası Türkiye’yi bölmek isteyenlere, Türkiye’deki siyaseti tanzim etmek isteyen alçaklara, onursuzlara ders veriyorsunuz. Mahalli seçimlerde, hem de genel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onlara gerekli dersi milletimiz verecektir. Biz koltuk peşinde değiliz. Biz, milletimizin birliğinden yanayız, beraberliğinden yanayız. O endişeye gittiği zaman, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yapacağı tek görev, onun üzerinden silindirler geçmeden, tanklar geçmeden Türkiye’yi kimse bölemez. Ezanı hür, bayrağı hür Türkiye’yi kimse söndüremez.”