MHP 'bilgisi dışında' hareket eden Üsküdar teşkilatını görevden aldı

MHP Genel Merkezi, dün partililerin Meral Akşener'in önündeki toplanmasının ardından Üsküdar İlçe Teşkilatını görevden aldığını duyurdu.

MHP 'bilgisi dışında' hareket eden Üsküdar teşkilatını görevden aldı

İstanbul Beylerbeyi’nde MHP’li bir grup geceyarısı ‘İyi Parti’ lideri Meral Akşener’in evinin önünde toplanıp “Meral şaşırma sabrımızı taşırma” “Bozkurtlar burada çakallar nerede” “Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde slogan atmış, kapısının önüne çıkan Meral Akşener de gruba tepki göstermişti. Ayrıca İstanbul Emniyeti olayla ilgili 11 kişiyi gözaltına aldı.

Akşener daha sonra olaya ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşıp, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de etiketliyerek “Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz” ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üsküdar ilçe teşkilatı il başkanlığı ve genel merkezin bilgisi dışında hareket ettiği için görevden alınmıştır” dedi.

11 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Meral Akşener’in Beylerbeyi’ndeki evinin önünde dün gece yaşanan olayla ilgili çalışma başlattı. Evin çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri 11 kişiyi gözaltına aldı. Tespit çalışmalarının devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.