MGK sonrası yazılı açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu olağan toplantısından Menbiç, Sincar ve Kandil'e operasyon mesaji çıktı.

MGK sonrası yazılı açıklama

Saray’da yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 4 saat 20 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride Menbiç, Sincar ve Kandil’e işaret edilerek operasyon sinyali verildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Menbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi taktirde Türkiye’nin diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat inisiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir.

“Suriye’nin yanı sıra, Sincar ve Kandil başta olmak üzere, Irak’ın çeşitli yerlerinde de ülkemize saldırmak üzere yerleşen bölücü terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin, öncelikle Irak Devleti tarafından önlenmesinin beklendiği, bunun mümkün olmaması halinde ise bizzat Türkiye tarafından engelleneceği ifade edilmiştir

“Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki gelişmeler hakkında genel bir değerlendirme yapılmış, bilhassa Yunanistan’ın iyi komşuluğa aykırı tutum ve davranışlarının tarafımızdan hassasiyetle takip edildiği ifade edilmiş, Türkiye’nin hak ve menfaatlerinden asla taviz verilmeyeceği karar altına alınmıştır.”