Metin Feyzioğlu: Biz 'milli dava'nın neferleriyiz, Allah hepinizden razı olsun

Kayseri Barosu tarafından düzenlenen törene katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kürsüden avukatlara seslendi.

Metin Feyzioğlu: Biz 'milli dava'nın neferleriyiz, Allah hepinizden razı olsun

Kayseri Barosu tarafından düzenlenen törene katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kürsüden avukatlara seslendi. Feyzioğlu konuşmasında ”Biz, milli davanın neferleriyiz. En önemli şey milli olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kayseri Adalet Sarayı’nda düzenlenen, meslekte 40, 50 ve 60 yaşını dolduran 22 avukata plaket verilmesi törenine katılan Metin Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmasında yargının durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Feyzioğlu, avukatlara minnettar olduklarını söyleyerek mesleki sorunların aşılabileceğini ifade etti.

‘Hukukçu kalitesinde düşüş var’

Hukukçu kalitesinde bir düşüş olduğunu belirten Feyzioğlu, ”Çok açık bir şey ifade edeceğim, neyi tercih edersiniz sevgili meslektaşlarım? Hakim ya da savcı cübbesi giymiş ama dışarıdaki bir istihbarat örgütünün kurdurduğu bir çete reisinden emir ve talimat alan bir mahkemede mi avukatlık yapmak istersiniz? Yoksa, evet, bilgi eksikliği olan, bu bilgi eksikliğini kapatacak olan bir hakimin, savcının olduğu duruşma salonunu mu tercih edersiniz?” dedi.

Sorunların hepsinin üstesinden geleceklerini söyleyen Feyzioğlu şöyle devam etti:

”Biz, milli davanın neferleriyiz. En önemli şey milli olmaktır. Kendimizi pek süslü sıfatlarla ifade edebiliriz. Sosyal demokrat, milliyetçi, muhafazakar, ne derseniz diyelim, milli olmadığımız sürece, bu vatan için yüreğimiz çarpmadığı sürece bu sıfatların üç kuruşluk değeri yoktur. Önce vatan ve en vatansever, görevini en iyi yapandır. Biz görevimizi en iyi yapmanın aşkıyla çalışıyoruz. Bunu da sizden öğrendik. Size de layık olmaktır tüm gayemiz. Allah sizlerden razı olsun, Allah büyüklerimizi başımızdan hiç eksik etmesin.”