Metalde grev ilanları işyerlerine asılıyor!

Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler bugün örgütlü oldukları iş yerlerinde grev ilanlarını astı.

Metalde grev ilanları işyerlerine asılıyor!

Birleşik Metal-İş Sendikası, patron sendikası Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Ekim ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 30 işyerinde 12 bin üyesi ile 2 Şubat’ta greve çıkacağını açıkladı.

Patronların 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6.4 zam teklifi başta olmak üzere mali ve idari bir çok başlıktaki dayatmalarına boyun eğmeyen işçiler 2 Şubat itibariyle grev kararını uygulamaya başlayacaklarını açıkladı.

Kararın ardından Birleşik Metal-İş Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, merkez ve şube yöneticileri ile birlikte bugün işyerlerine grev ilanlarını asmaya başladı.

GEBZE’DE 4 BİN 500 İŞÇİ GREVE ÇIKACAK

Birleşik Metal-İş’in örgütlüğü olduğu Gebze’deki 16 işyerinde de 4 bin 500 civarında işçi greve çıkacak. Birleşik Metal-İş Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, merkez ve şube yöneticileri ile birlikte bugün işyerlerine grev ilanlarını asmaya başladı.

Adnan Serdaroğlu ve beraberindekiler bugün ilk olarak TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Cengiz Makine adlı işyerinde grev ilanı astı.