MESS dayatmalarına karşı binlerce metal işçisi Gebze'de buluştu

MESS'in dayatmalarına boyun eğmeyen metal işçileri Gebze’de kitlesel basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

MESS dayatmalarına karşı binlerce metal işçisi Gebze'de buluştu

Toplu sözleşme sürecinde patron sendikası MESS’in dayatmalarına boyun eğmeyen metal işçileri bugün Gebze’de kitlesel basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

Birleşik Metal-İş (BMİS) üyesi binlerce işçi, MESS’in başta 3 yıllık toplu sözleşme ve yüzde 3.2’lik zam olmak üzere metal patronlarının dayatmalarına karşı toplu sözleşme taleplerini ifade etti.

Kitlesel basın açıklaması öncesi, yoğun polis kuşatması alında Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşe geçen işçiler “OHAL işçiye engel olamaz”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Direne direne, direnişten zafere”, “Fabrikalar MESS’e mezar olacak” sloganları attı. 

HAKKIMIZI ALACAĞIZ

Meydanda toplanan işçilere seslenen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, MESS’in sunduğu taslak ile metal işçilerini açlık ve yokluğa mahkum etmek istediğini belirterek “Metal patronları ülkenin en zenginleri ve işçilerin sırtından zenginleşiyorlar. Ancak bize devletin kurumlarının açıkladığı açlık sınırının biraz üzerinde bir ücret vermek istiyorlar. 3 yıllık anlaşma istiyorlar.” dedi.

Konuşması sık sık ‘grev’ sloganlarıyla kesilen Serdaroğlu, işçilerin ekmek kavgası verdiğini, Cumhuriyet Meydanı’ndan geçmiş dönemlerde de patronları ve MESS’i uyardıklarını söyleyerek, “İşçiye eziyet etmeyin, zulüm etmeyin. Dün işçilere gaz sıktıran ve copla  müdahale ettiren valiler, müdürler şimdi nerede? Engelleri aşacağız ve hakkımızı alacağız”dedi.

İşte yürüyüşten ve alandan görüntüler:

 

http://gazetemanifesto.com/2018/01/04/metal-iscileri-alanlara-cikiyor-bmis-baskani-serdaroglu-manifestoya-konustu/

 

http://gazetemanifesto.com/2018/01/04/sinif-tavri-yk-uyesi-kemal-parlak-metalde-sureci-iscilerin-fiili-mucadelesi-belirleyecek/