Merve öğretmenin ardından insanlık dışı sözler eden AKP'li hesabın sahibi halâ bulunamadı!

Ataması yapılmaması nedeniyle canına kıyan Merve öğretmenin ardından insanlık dışı sözler sarfedilen Twitter hesabı, 'aslına' ait kimlikle paylaşım yapmaya devam ediyor.

Merve öğretmenin ardından insanlık dışı sözler eden AKP'li hesabın sahibi halâ bulunamadı!

Aydın’ın İnciriova ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki öğretmen adayı Merve Çavdar, atanamaması ve işsizlik nedeniyle girdiği bunalım sonrası yaşamına son vermişti. Türkiye’de emekçi halka bir gelecek vadedemez hale gelen düzenin gençliği düşürdüğü korkunç durum, Çavdar’ın canına kıymasıyla bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştı.

Çavdar’ın intiharının ardından sosyal medyada yapılan bir yorum ise adeta infial uyandırmıştı. Şeyma Korkmaz isimli ve profilinde AKP Esenler Gençlik Kolları yöneticisi olduğu yazılı bir Twitter kullanıcısı, genç öğretmen adayının intiharına ilişkin, “Atanamayan 500 bin öğretmen var. Kimse intihar etmiyor dini imanı Allah korkusu olanlar. Demekki ateist deistmiş bu bayan gittiği yerde cehennemdir tabi Allah bilir ama görünen köyde klavuz istemez yani. Bir de cehapenin bir oyu daha azaldı :)” yorumunda bulunmuştu.

Gericiliğin insanlık dışı yüzünü gözler önüne seren bu sözlere sayısız tepki yağması üzerine, AKP Esenler Teşkılatı’ndan yapılan açıklamada, “Bu şahsın AK Parti Esenler Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Şeyma Korkmaz ile ilgili hiçbir bağlantısı yoktur. Hesap daha sonradan kullanıcı adı ve ismi değiştirilmiş olduğu ve yurt dışından IP kullandığı belirlenmiştir. Hesap ile yasal işlemler başlatılmıştır” denilmişti.

Haziran 2017’de açılan ve üstelik profilinde hem Şeyma Korkmaz’ın fotoğrafı hem de Instagram adresi bulunan Twitter hesabın ancak bu skandaldan sonra ‘farkedilmiş’ olması inandırıcılıktan uzak bulunmuştu.

HALA ÇALIŞIYOR

İntiharın ve arkasından gelen bu korkunç sözleri içeren paylaşım ile AKP’den yapılan açıklamanın ardından 1 aydan fazla bir zaman geçti. Ancak Korkmaz’a ait olmadığı öne sürülen hesapla ilgili bugüne hiçbir işlem yapılmadığı gibi, sözkonusu hesaptan AKP ve Erdoğan lehinde paylaşımlar yapılmaya devam etti.

 

“HADİ ŞEYMA BİLGİLENDİR BİZİ”

Olayın peşini bırakmayan Twitter kullanıcıları da Şeyma Korkmaz’ın ‘kendi hesabı’na ait adresine sürekli yazarak yasal işlemin akıbetiyle ilgili bir gelişme olup olmadığını sordu.

 

YANIT YOK

Ancak şimdiye dek ne Şeyma Korkmaz bu sorulara yanıt verdi ne de AKP Esenler İlçe Teşkılatı bir açıklama yaptı.

Zamanla nasılsa unutulacağı ve kamuoyunun gündeminden düşeceği düşüncesiyle üstünün örtmeye çalışıldığı yorumuna yol açan skandalla ilgili bunca zamandır herhangi bir yaptırımda bulunmamış olması AKP tipi adaletin neye hizmet ettiğiyle ilgili veciz bir örnek oluşturdu.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/17/akp-genclik-kolu-yoneticisinden-25inde-intihar-eden-merve-ogretmen-icin-insanlik-disi-sozler/