Merkez Bankası'nın müdahalesi doları körükledi: 5,28

Doların hızlı yükselişi Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası ivme kazanarak sürüyor. Müdahaleye rağmen dolar 5,28 TL'yi gördü.

Merkez Bankası'nın müdahalesi doları körükledi: 5,28

Doların hızlı yükselişi Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrası ivme kazanarak sürüyor. Müdahaleye rağmen dolar 5,28 TL’yi gördü.

ABD’nin Türkiye’de ev hapsinde bulunan Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması için Adalet ve İçişleri bakanlarına yönelik yaptırım açıklamasının ardından yükselişin sürdüğü dolar/TL bu sabah saatlerinde 5.10 civarlarında açılış yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise “Türkiye’ye yönelik yaptırımlar ABD’li rahibin iadesi konusunda çok ciddi olduğumuzun göstergesi” dedi. ABD, Türkiye’de tutuklu bulunan ve geçen hafta ev hapsine alınan Brunson’ın serbest bırakılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım açıkladı.

Dolar/TL’nin 5,19, Avro/TL’nin de 6,00 seviyesini aşması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan (TCMB) dolara sert müdahale geldi.

TCMB, yaklaşık 2,2 milyar dolar tutarında dövizin bankaların kullanımına geçeceğini duyurdu.

Dolar, Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrası 5.28’e ulaştı

Merkez Bankası’nın müdahalesinin ardından dolar kuru, saat 18.54’te 5.2445 TL’ye, saat 19.36’da 5.2821 TL’ye kadar çıktı.