Merkel Türkiye'yle 'tutuklu pazarlığı'nı doğruladı!

Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye ile yapılan ısrarlı konuşmalar, bazı Alman vatandaşlarının serbest kalmasını sağladı" diyerek sürecin hukukla ilerlemiş olmadığını ortaya koydu.

Merkel Türkiye'yle 'tutuklu pazarlığı'nı doğruladı!

Almanya Başbakanı Merkel, ‘Türkiye ile yapılan ısrarlı konuşmalar, bazı Alman vatandaşlarının serbest kalmasını sağladı’ açıklamasında bulundu. RTL/ntv televizyonlarına verdiği “yaz söyleşisinde” Merkel, Türkiye ile ilişkiler konusunda da kritik sözler sarfetti.

DW Türkçe‘de yer alan habere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Eylül sonunda Almanya’ya yapacağı ziyarete değinen Merkel, bu konuda sadece “siyah ya da beyaz” düşünülmemesi gerektiğini ifade etti. Almanya’da üç milyona yakın Türkiye kökenlinin yaşadığını belirten Merkel, bu nedenle iki ülke arasında özel bir bağ olduğunu söyledi.

Türkiye’deki gelişmeler ve Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşları konusunda Türkiye ile Almanya arasında “ciddi görüş ayrılıkları” olduğunu da söyleyen Merkel, “Türkiye’de hâlâ cezaevinde olan Alman vatandaşları var. Onların serbest bırakılmaları için çabalarımıza devam edeceğiz” dedi. Almanya Başbakanı, bu konuda Türkiye ile yapılan “ısrarlı konuşmalar”ın bazı Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağladığını kaydetti.

Merkel’in sözleriyle başta Die Welt muhabiri Deniz Yücel olmak üzere Türkiye’de tutuklanan Alman vatandaşlarının nasıl serbest bırakıldığı da açığa çıkmış oldu: