VİDEO | Merdivenle Suriye'den Türkiye'ye geçiş!

Suriye'den kaçan mültecilerin sınırdaki güvenlik duvarına merdiven dayayarak Türkiye'ye geçme görüntüleri sosyal medyayı salladı.

VİDEO | Merdivenle Suriye'den Türkiye'ye geçiş!

Suriye’den kaçan mültecilerin sınırdaki güvenlik duvarına merdiven dayayarak Türkiye’ye geçme görüntüleri sosyal medyayı salladı. Tepkiler üzerine görüntülere dair açıklama yapma zorunluluğu hisseden Hatay Valiliği ise “Söz konusu görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak komutanlıkça idari tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini paylaştı.

Görüntülerde ‘mülteci’ olduğu iddia edilen Suriyelilerin Hatay Altınözü ilçesindeki sınır duvarına merdiven dayararak Türkiye tarafına geçmeye çalıştıkları görülüyor.

Hatay Valiliği, sosyal medyada kısa sürede yayılan, sınırdan yasa dışı geçişlerle ilgili görüntülere dair “Söz konusu görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak komutanlıkça idari tahkikat başlatılmıştır” açıklamasında bulunurken, Valiliğin internet sitesinden şu açıklamada bulundu:

“Söz konusu görüntüler ile ilgili yapılan incelemede, olayın 02 Eylül 2018 günü saat 14.25’te 6. Bölük Hudut Komutanlığı sorumluluk sahasında yaşandığı, bazı şahısların telleri keserek illegal geçiş yapmaya çalıştığı belirlenmiş. Görevli hudut personeli tarafından önce düdükle, daha sonra 6-7 el havaya ateş edilerek engelleme yapıldığı ve şahısların merdivene geri çıkarak Suriye tarafına kaçtıkları tespit edilmiştir. Aynı bölgede 02-03 Eylül 2018 tarihlerinde görevli askeri personel tarafından, 254 şahıs yakalanmış ve 160 şahıs engellenmiştir. Söz konusu görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili komutanlıkça idari tahkikat başlatılmıştır.”