Meral Akşener hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Savunma Danışmanlık Merkezi'nin (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi, İP Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Meral Akşener hakkında suç duyurusu

Erdoğan’ın danışmanı Adnan Tanrıverdi, İP Genel Başkanı Meral Akşener’in SADAT hakkındaki iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Üsküdar Üniversitesi’nde bir panele katılan Tanrıverdi, “Tazminat davası açacağız. Doğru değil. Bizim Türkiye’de herhangi bir askeri üssümüz yok, silahlı bir unsur eğitmiyoruz. ‘Paramiliter yapı oluşturuyor’ derken, sivilleri silahlandırıyor demek istiyor. Böyle bir şey yok. Tamamen safsata, biraz daha ileri gidersek iftira” dedi.

Akşener, Ocak ayında dile getirdiği iddiasında son dönemlerde uzun namlulu silahlarla bazı kişilerin ortalıkta dolaştığını ve bunlarla ilgili çok önemli iddialar olduğunu söylerken, “Örneğin Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılsın ve bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı. İnanın SADAT da diğer yapılar da benim için toz zerresidir. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler. Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.