'Menzil'in değirmeni niye dönüyor: Şeyhin oğlundan açıklama geldi

Tıpkı 'FETÖ'ye dönüşen Fethullahçılarınki gibi dev bir sermaye örgütlenmesi olduğu bilinen Menzil tarikatından, ticaretle neden uğraştıklarına ilişkin açıklama geldi.

'Menzil'in değirmeni niye dönüyor: Şeyhin oğlundan açıklama geldi

AKP desteğiyle semirip büyüyen, son dönemde önü giderek açılan ve ismi sıkça zikredilmeye başlanan dinsel yapılanmalardan Menzil tarikatının ticarette adeta dev bir holdinge dönüştüğünü Manifesto’da daha önce haberleştirmiştik.

Kamuda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bir çok bakanlıkta kadrolaştığı çokça konuşulan tarikatın ticaret örgütlenmesini de TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) adı altında yürüttüğü biliniyor. TÜMSİAD çatısı altında ise gıdadan emlağa, mobilyadan çeliğe kadar bir çok sektörde faaliyet gösteren firmanın üyeliği bulunuyor.

Dev ticari örgütlenmesiyle, gericilik ve piyasacılığın yapışık ikizler misali birbirini tamamladıklarının çarpıcı bir örneği olan Menzil tarikatı, iktidar desteğiyle yoluna devam ederken, tarikatın şeyhi Abdulbaki Erol’un oğlunun kullandığı bilinen ‘Gizli Gölge’ isimli Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada tarikatın ticari faaliyetleri ve sahip olduğu sermaye zenginliği dini gerekçelerle savunulmaya çalışılarak “Ticeret sünnettir, islam ticaretle yayılmıştır, tasavuf ehli de tarih boyunca ticaret yapmıştır, yapmayada devam edecektir, el açmak yerine el acanin elini tutmaktır gaye. Zenginlik Allah cc için olduğu müddetçe büyük bir nimettir.” denildi.