Menzilci patronlardan 'ekonomi savaşı' açıklaması

Menzil cemaatinin sermaye örgütü olan TÜMSİAD, döviz krizi ve ABD ile gerginliklere ilişkin AKP'ye tam destek açıklaması yaptı.

Menzilci patronlardan 'ekonomi savaşı' açıklaması

AKP eliyle beslenip semiren Menzil cemaatinin patron örgütlenmesi olduğu bilinen TÜMSİAD’dan (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) ABD ile yaşanan krize ilişkin açıklama geldi.

Dernek başkanı Yaşar Doğan imzasıyla yapılan açıklamada, AKP’nin sermaye yanlısı politikaları “Ülkemiz son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik reformlarla, savunma sanayi hamleleri ve küresel ticarette artan payı ile hem bölgesinde hem de küresel arenada yeniden dirilişe geçmiştir.” ifadeleriyle övülürken “ABD gibi dünyada kendilerinden başka küresel güç istemeyenler, Türkiye’nin bu yükselişini kendilerine tehdit olarak görerek terörle, darbe girişimleriyle ülkemizi kuşatmayı denediler. Şimdi ise iktisadi arenada kozlarını açık oynayarak ekonomik müdahalelerle bizleri sindirmeye çalışıyorlar.” denildi.

AKP’nin ‘yerli ve milli’ mesajının da kullanıldığı açıklamada, “Bizler bu şer oyunlarına boyun eğmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Büyük Türkiye ideali doğrultusunda iktisadi arenada yerli ve milli mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Berat Albayrak’ın sunduğu ‘yeni ekonomi modeli’nin ve döviz kuru üzerinden yaşananlara ilişkin Erdoğan’ın yaptığı ‘ekonomik savaş’ yorumunun da  “Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Modeli’nde yer alan sürdürülebilir kalkınma, güçlü iletişim, tam bağımsız ve sıkı para ve maliye politikalarıyla bu ekonomi savaşını da kazanacağımıza inanıyoruz.” ifadeleriyle destek bulduğu görüldü.