Menzil liderinin oğlundan tepkilere karşı 'FETÖ'yle savunma

Menzil tarikatı "şeyh"inin oğlu, Fethullahçılara benzetilmelerine tepki gösterdi, "Biri ülkeyi yok etmek istedi, diğeri şehitler verdi" dedi.

Menzil liderinin oğlundan tepkilere karşı 'FETÖ'yle savunma

Özellikle Güneydoğu illerindeki devasa örgütlenmesi, ticari faaliyetleri ve kamuda kimi bakanlıklarda kadrolaştığı iddiaları ile gündemden düşmeyen Menzil tarikatı, yasadışı olmasına rağmen AKP’nin cemaat ve tarikatlara sunduğu destek nedeniyle faaliyetlerini günden güne arttırıyor. Laikliğe karşı açıkça aykırılık oluşturan gerici yapı, özellikle sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkileri ve hakkındaki gerçekleri ifşa eden kimi haberler nedeniyle savunma yapma ihtiyacı duydu.

Tarikatın lideri Abdulbaki Erol’un oğlu olduğu bilinen Muhammet Emin Erol, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada varlıklarını ve yaptıklarını Fethullahçılarla kıyaslayıp “15 Temmuz’daki gibi darbe girişiminde bulunmamış olmak”la meşrulaştırmaya çalıştı. 15 Temmuz günü “şehit”ler verdiklerini ve aylarca “nöbet” tuttuklarını söyleyen Erol, Fethullahçılara benzetilmelerine tepki gösterip “ikisini aynı kefeye koymak ve benzetmek vicdanınızı rahatsız etmiyormu?.” diye sordu.