“Menbiç askeri konseyi İncirlik’te toplantı yaptı”

SDG: Arap güçleriyle işbirliğine hazırız

“Menbiç askeri konseyi İncirlik’te toplantı yaptı”

Suudi gazetesi Şarku’l Avsat’a açıklama yapan Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi, Arap güçleriyle işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG)  Genel Komutanı Mazlum Abdi, birkaç gün önce uluslararası koalisyondaki Amerikan temsilcisi Brett McGurk ile bu konuyu görüştüğünü ve McGurk’un Amerikan güçlerinin Suriye’den çekilmesi yönünde henüz resmi bir karar alınmadığını ve Donald Trump’ın bu konuyu incelensin diye Amerikan hükümeti içerisinde söz konusu ettiğini söylediğini belirtti.

Mazlum Abdi, Amerikan güçlerinin Suriye’den ayrılma ihtimalinin Suriye’de kalma ihtimalinden daha güçlü olduğunu belirterek Amerika’nın SDG’nin kontrolünde bulunan kentlerin yapılandırılması için kendilerine yardım taahhüt ettiğini de söyledi.

Mazlum Abdi, ‘’Biz Teröristleri çıkarmak için IŞİD karşıtı koalisyonla işbirliği yapıyoruz, eğer Arap ülkelerinin güçleri uluslararası koalisyonla koordineli bir şekilde Suriye’ye gelirse onlarla bir sorunumuz olmaz, işbirliği yaparız’’ dedi.

MENBİÇ ASKERİ KONSEYİ İNCİRLİK’TE TOPLANTI YAPTI

Türkiye’nin Menbiç’teki YPG varlığına yönelik itirazlarına değinen Mazlum Abdi, Menbiç askeri konseyinin İncirlik’teki Amerikan üssünde Türklerle ve Amerikalılarla bir toplantı yaptığını, onların o dönemde Menbiç’in kurtarılması operasyonuna YPG’nin de katılmasını istediğini, Türkiye’nin de bu talebi onayladığını öne sürdü.

SDG Komutanı Abdi, IŞİD’in hala Lübnan’ın büyüklüğüne denk olan 10 bin kilometrekarelik bir alanı kontrol altında tuttuğunu söyledi.

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekileceklerini açıklamasından sonra Suudi Arabistan, ‘İslam Koalisyonu’ adını verdiği kendi liderliğindeki askeri güçleri Suriye’ye göndermeyi teklif etmişti.

Çoğunluğunu YPG militanlarının oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Amerika tarafından destekleniyor. Suriye topraklarında yaklaşık olarak 2 bin civarında Amerikan askerinin, Fırat’ın doğusunda ise yaklaşık 20 askeri üssünün bulunduğu bildirili