Memleket Sohbetleri İstanbul Gazi Mahallesi'nde yapıldı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen Memleket Sohbetleri'nin bu seferki adresi İstanbul Gazi Mahallesi'ydi.

Memleket Sohbetleri İstanbul Gazi Mahallesi'nde yapıldı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen Memleket Sohbetleri’nin bu seferki adresi İstanbul Gazi Mahallesi’ydi.

“Yeni mücadele yılında dünya ve Türkiye’deki gelişmeler ışığında solun görevleri” başlığıyla düzenlenen toplantıda, sıcak bir gündem olan ve AKP iktidarı tarafından başlatılan Afrin operasyonunun nedenleri ve olası sonuçları ele alınırken, Türkiye’de emekçilerin anti-emperyalist mücadeleyi yükseltmesi gerektiği vurgulandı.

AKP iktidarının OHAL rejimini bir sopa olarak kullanarak kendisine karşı olanları bastırmaya çalıştığı ve özellikle Türkiye solunun bu şekilde geriletilmeye çalışıldığının konuşulduğu toplantıda, özellikle sosyalist solun uyanık olması gerektiği ve topluma öncülük edecek siyaset tarzının emekçilerin bağımsız siyasi hattına denk düşmesi gerektiği üzerinde duruldu. Düzen soluna yedeklenmeden, sömürü düzenine, gericiliğe ve işbirlikçiliğe karşı mücadelenin AKP’ye karşı mücadelede bütünlüklü bir şekilde sergilenmesi gerektiği toplantıda konuşulan diğer başlıklar arasında yer aldı.

TKH Merkez Komite üyesi Kamil Tekerek’in katıldığı toplantı, katılımcıların soru ve katkıları ile sona erdi.

Memleket Sohbetleri her ay güncel siyasi gelişmeler ışığında ülkenin dört bir yanında düzenlenmeye devam edecek.