Memleket Sohbetleri Eskişehir'de

Eskişehir’de “Seçimler ve sosyalist solun tutumu” başlıklı Memleket Sohbetleri, TKH Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Memleket Sohbetleri Eskişehir'de

Eskişehir’de Memleket Sohbetleri TKH Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla “Seçimler ve sosyalist solun tutumu” konusunda gerçekleştirildi.

Kılçer, sağın sağla yarıştığı 24 Haziran seçimlerinin matematiksel hesaplardan çıkarılarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, muhaliflik adına sol siyaset diye pazarlanmaya çalışılanın kapitalist sistemin normalleştirilmesi olduğunu, bunun üzerine kurulu siyasi çizgilerin bugün AKP’yi sistemin “ucubesi, anomalisi” gibi göstermeye çalıştıklarını ve düzenle bir uyum arayışına girdiklerini ifade etti.

“Asıl önemli olanın ise ABD-AB ile olan ilişkilerde, laiklik başlığında, emek sömürüsü konularından düzen partilerinin ne söylediğine bakmak gerektiğidir, bu söylemlere baktığımızda ise birbirlerinden farklarının olmadığını görüyoruz” diyerek sözlerine devam eden Kılçer düzen partilerine karşı işçi sınıfının toplumsal alanda örgütlülüğünün güçlendiği bir çıkışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı..