Melih Gökçek tecavüzü aklamaya devam ediyor: Sarhoş olup kendinden geçersen...

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir panele konuşmacı olarak katılan eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in...

Melih Gökçek tecavüzü aklamaya devam ediyor: Sarhoş olup kendinden geçersen...

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir panele konuşmacı olarak katılan eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir kadın öğrencinin sorusuna verdiği ”Mini etek giyiyor, gece dışarı çıkıyor, sarhoş oluyorsan sonuçlarına katlanırsın.” cevabı büyük tepki toplamıştı.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, Melih Gökçek’in kendisine yapılan ‘tecavüze bahane buluyor’ eleştirilerine cevabını aktardı. Melih Gökçek’in ”Söylediklerimden tecavüzü tasvip ettiğim anlamını kim çıkarıyorsa o da şerefsizdir.” dediği öğrenildi.

Gökçek tecavüzcüleri değil de mağdur kadınları suçlayarak tecavüzü meşrulaştıran sözlerini ”Benim dediğim şu: Sarhoş olur kendinden geçersen, arkasından cilveleşirsen kötü niyetli bir şerefsiz de senin kendinde olmaman nedeniyle sana tecavüz eder. Buna imkân verme.” ifadeleriyle savundu.

Ahmet Hakan’ın aktardığı Melih Gökçek’in olaya ilişkin açıklaması şöyle:

”Peşinen şu bilinmeli: Ben tecavüzü hiçbir şekilde savunmadım, savunmam, savunamam. Hangi şartta olursa olsun tecavüze kalkışan alçaktır, şerefsizdir, suçludur. Söylediklerimden tecavüzü tasvip ettiğim anlamını kim çıkarıyorsa o da şerefsizdir.

ODTÜ’deki mezuniyet töreninde taşınan bir pankartta “Tecavüze sebep olan şeyler” yazıyor, altında da şu maddeler sıralanıyordu: 1- Gece dışarı çıkmak. 2- Mini etek. 3- Sarhoş olmak. 4- Cilveleşmek. 5- Tecavüzcü.”

‘Sarhoş olur cilveleşirsen tecavüz eder’

”Benim dediğim şu: Sarhoş olur kendinden geçersen, arkasından cilveleşirsen kötü niyetli bir şerefsiz de senin kendinde olmaman nedeniyle sana tecavüz eder. Buna imkân verme.

Bunun neresi tecavüzü teşvik etmek? Kaç yıl belediye başkanlığı yapmışım, personelim dahil kime müdahale etmişim. Kimin gece sokağa çıkmasını engellemişim? İnsanların yaşantısından bana ne?”