Mehmet Şimşek'ten Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yine Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu

Mehmet Şimşek'ten Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin Erdoğan’ı kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Washington’da IMF ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen ‘Bahar Toplantıları’ ve G-20 görüşmelerine katılan Şimşek, IMF’nin ‘Türkiye ekonomisi aşırı ısındı’ tespitine katılmazken, 2018 yılı büyümesinin yüzde 5,5 olarak öngörüldüğünü söyledi.

“Ekonomi ısındıysa da geçmişte kaldı” yorumunu yapan Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 7,4 oranında büyüdüğünü hatırlattı.

Erdoğan ne demişti?

Şimşek’i hedef alan açıklamalarında Erdoğan şunları söylemişti:

“Ülkemizin aleyhinde estirilen onca olay oldu. Bütün bu kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür. Ortada bu denli büyük bir başarı var. Hala bunlar konuşuluyor. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkabilir mi? Bu psikolojik üstünlüğü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu bize ne oluyor?”