Mehmet Şevket Eygi: Gelinlik kızlar açıkta gülmez

Gerici Milli Gazete'nin yazarı Mehmet Şevket Eygi, "İslam terbiyesinde gelinlik kızlar açıkta gülmez" diye yazdı.

Mehmet Şevket Eygi: Gelinlik kızlar açıkta gülmez

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete‘nin yazarlarından Mehmet Şevket Eygi, bugün kaleme aldığı yazısıyla insanlık düşmanlığı konusundaki ‘tecrübe’sini konuşturdu.

Köşesinde “Geride bıraktığımız son cumalardan birinde, camiin önünde görünür bir yerde iki büyük afiş gördüm. Birincisi 400 hatim okunacakmış… İkincisi, bazı başarılı öğrenciler umreye götürülecekmiş… Umre afişinde başörtülü gülen bir kız resmi vardı…” diye yazan Eygi, afişte gördükleri karşısındaki yorumunda ise “Çok yadırgadım. İslam terbiyesinde gelinlik kızlar açıkta, herkesin yanında gülmez.” ifadelerini kullandı.

‘Cumhur İttifakı’nda yer almaması nedeniyle son dönemde düzen siyasetinin muhalefet kanadı tarafından ‘şirin’ gösterilmeye çalışılan Saadet Partisi’nin yayın organında yer alan bu yazı, gericiliğin ‘muhalif’inin olamayacağının da yeni bir örneğini oluşturdu.

Milli Gazete, daha önce de Nurettin Yıldız ve İhsan Şenocak gibi, verdikleri ‘fetva’larla büyük tepki çeken gericileri de sahiplenen haber ve yazılara sayfalarında yer vermişti.