Mehmet Görmez tarikat liderinin adını vermekten kaçındı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'iki peygamber yetkisine sahip misiniz? diye sorduğu tarikat liderinin kim olduğu ortaya çıktı.

Mehmet Görmez tarikat liderinin adını vermekten kaçındı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çarşamba günü akşamı Habertürk‘te Didem Arslan’ın moderatörlüğünde Nihal Bengisu Karaca, Ferhat Ünlü ve Nedim Şener’in sorularını yanıtlamıştı.

Programda tarikat ve cemaatler konusu ile ilgili konuşulurken, Görmez’in görevi döneminde makamına davet ettiğini söylediği ancak adını vermediği bir cemaat lideri ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Programda “Bir cemaat liderini ben çağırdım” diyen Görmez’e Gazeteci-Yazar Nedim Şener “Kimler o hocam? Görüştüğünüz cemaat ya da tarikat liderleri kimler acaba?” diyerek Görmez’e soru yöneltti. Buna karşılık “Biz aslında daha sonra hepsiyle görüşecektik. Bir spekülasyona yol açmamak için doğrusu.” diyen Görmez’in bir isim vermekten kaçındığı görüldü. Şener’in ısrarlı sorularına rağmen isim açıklamayan Görmez daha sonra, “İzin verin söyleyeyim. Ben söylediğimde siz de anlayacaksınız zaten” dedi.

“İki peygamber yetkisine sahip misiniz?”

Görmez, programda, “Bir cemaatin başındaki zatı ben davet ettim. Dedim ki, siz iki peygamber yetkisine sahip misiniz? ‘Haşa’ dedi. Ama bakın sizin bulunduğunuz bir yerde deniyor ki, ‘Hem Hz. Peygamberin, hem de Ahir zamanda gelecek Hz. İsa’nın yetkisi, bizim efendimize verilmiştir’. Ve siz orada bunu dinliyorsunuz. Niye bunu reddetmiyorsunuz? ‘Valla hocam, ben mühendis bir adamım, hocalar öyle dedi, ben de bir şey diyemedim’ dedi” şeklinde konuştu.

Odatv‘nin haberine göre, Görmez’in ısrarla söylemediği tarikat ve liderinin ismi ortaya çıktı.

Görmez’in kastettiği cemaatin, Süleyman Hilmi Tunahan’ın kurucusu olduğu Süleymancılar Cemaati olduğu ortaya çıktı. Bir ses kaydında, Süleymancı vaizin yaptığı bir sohbet dikkat çekiyor. Sohbette Süleymancı vaiz, eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun’un 8 Eylül 2016 tarihinde olümünden sonra Süleymancılar Cemaati’nin lideri olan Alihan Kuriş’i peygamber ilan ediyor. Yani Görmez, programdaki sözleriyle, aslında Süleymancılar Cemaatini kastediyor…

Süleymancı vaizin yaptığı sohbette şu ifadelere yer veriliyor:

“Hazreti üstadımızda enbiya (Kendilerine kitap indirilmemiş peygamberler) tasarrufu vardı, kıymetli kardeşlerim. Hatta ve hatta bir şeyi daha sizlerle paylamakta sakınca görmüyorum.

Ahir zamanda İsa Aleyhiselam’ın nuzulünden bahsediliyor Hadis-i Şerif’ler de, zaman zaman bunu ehli olan da konuşuyor olmayan da konuşuyor. Televizyonlarda vesaire bunları da duyuyoruz.

Ahir zamanda İsa Aleyhisselam ruzul edecek, evet büyüklerimizden bir tanesinin de ifadesi de bu yönde idi.

İsa Aleyhisselam’in nebilik tasarrufu, nebilik tasarrufu, ahir zamandaki Varis-i Resul’e verilecek, Evliyahullah’tan olan o zat’a verilecek buyurmuşlardı.

Yani arif olan anlar, ben fazla da konuşmak da istemiyorum bu gibi şeyler. Arif olan kardeşlerimiz zaten sizler de anladınız.

Şu anda başımızdaki Alihan Bey ağabeyimizin üzerinde; bir Hz. Üstadımızın tasarrufu var, bir de diğer tasarruf var.

Kıymetli kardeşlerim, iki tane nebi (Kendisine kitap indirilen peygamber) tasarrufu ile bu hizmetler kıyamet sabahına kadar gidecek.”