Çiftlik Bank'ın reklam yüzü: Ben hâlâ Kudüs derim, Afrin derim

On binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank vurgununun reklam yüzü olan oyuncu Mehmet Çevik, olaya alet olduğu için 'özür' dilerken, "Lakin o gün o tarihe iyi bakın. Ben hâlâ Kudüs derim, hâlâ Afrin derim" dedi. Çevik'in konu ile Kudüs ve Afrin arasında nasıl bir ilgi kurduğu ise anlaşılamadı.

Çiftlik Bank'ın reklam yüzü: Ben hâlâ Kudüs derim, Afrin derim

‘Diriliş Ertuğrul’ isimli dizide oynayan ve son yılların en büyük dolandırıcılık hadiselerinden Çiftlik Bank vurgununun reklamlarında oynayan Mehmet Çevik açıklama yaparak özür diledi.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Mehmet Çevik, “Siz benim yerime oraya gitseniz, reklam yüzüyüm ama ‘Acaba finans şeyinde ne var’ diye bir araştırma mı yaparsınız? Ben gerçekten farketmeden bir aldatma şebekesinin içinde olmaktan tabi ki hüzün duyarım. Özür dilerim” diye konuştu.

Çevik, “Bilmeden istemeden bu ülkelerinin yaralarına bir tehdit açılacakmış, bir üretim yapılacakmış, tarım ve hayvancılık adına bilmem ne yapılacakmış diye sevinç telaşıyla bir halkın içine düşmekten zul duyarım. Tabi ki özür dilerim” dedi.

Çevik, şunları söyledi:

‘TANSU ÇİLLER’İ ALDATANLAR VARDI’

“Ben kendimi bilen bir insan olduğumu düşünüyorum. Ben sadece bir reklam filminde oynadım. Ben gerçekten farketmeden bir aldatma şebekesinin içinde olmaktan tabi ki hüzün duyarım. İyi niyetli de olsam üretim sahalarının açılması bu ülke için. Bir fabrikanın, demirhanenin, dökümhanenin, bir abdesthanenin açılması, bu kadar sıkışmışlık içinde benim ‘inşallah’ diyeceğim bir şeydir. Beni hiçbir sofra kendi ödediği diyetin dışında misafir edemez.

50 yılını gerçekten dik duruş, onurlu bir duruş, kendi ekseninde kendi inandığı siyasetinin bile yanlışlarını ortaya koyan bir adamım. Dikkat ederseniz Tansu Çiller’i aldatanlar vardı. Benim gördüğüm şudur. Ben oyundan falan anlamam. Benim önümde bir saha var. Süt üretim tesisleri var. 2000 tane hayvan var açılıyor. Siz benim yerime oraya gitseniz, reklam yüzüyüm ama ‘Acaba finans şeyinde ne var’ diye bir araştırma mı yaparsınız?”

‘KUDÜS DERİM, AFRİN DERİM’

Çevik, sözlerinin devamında “Gerçekten kuşatılmış bir ülkenin kendi üretim sahalarını açmanın getirdiği bir aptal sevinçten dolayı, içinde olmaktan dolayı bir özür diledim. Lakin o gün o tarihe iyi bakın. Ben hâlâ Kudüs derim, hâlâ Afrin derim” dedi. “Kudüs ve Afrin’in tesis açılışıyla ne alakası var?” sorusu üzerine Çevik, “Besmele Allah’ın bir ismi. Bir işe başlamak, bir söze başlamaktır. Bunu tartıştırmam bile” ifadelerini kullandı.