Mehmet Barlas'tan 'analiz': Amerikalılar azdı, Allah da başlarına Trump ve Pence'i bela olarak gönderdi

Her dönemin yandaşı Mehmet Barlas, Washington yönetimi Türkiye'ye yaptırım kararı alınca Trump ve yardımcısı Pence için "Allah'ın ABD'ye gönderdiği belalar" nitelemesi yaptı.

Mehmet Barlas'tan 'analiz': Amerikalılar azdı, Allah da başlarına Trump ve Pence'i bela olarak gönderdi

AKP’nin medyadaki en “kıdemli” yandaşlarından, Sabah yazarı Mehmet Barlas, ABD ile Türkiye arasındaki gerginliğe ilişkin tuhaf bir yazı kaleme aldı.

ABD’nin iki bakanı hedef alan yaptırımları için “ciddiye alınacak yanı yok” diyen Barlas, “Bu Amerikalılar zaman zaman böyle azıp saçmalıyorlar.” derken, konuyu dini argümanlarla açıklamaya çalışarak bu alanda da “yetenekli” olduğunu gösterdi.

Amerikalıların “azmaları” nedeniyle ABD’ye Allah tarafından belalar gönderildiğini öne süren Barlas, “Son olarak Donald Trump ve yardımcısı yobaz Evanjelist Pence gönderilen bu belalardan ikisidir.” dedi.

Barlas’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin papaz Brunson’un serbest bırakılmamasını vesile ederek Adalet Bakanı Gül ve İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelik olarak aldığı saçma yaptırım kararının ciddiye alınacak yanı yoktur.

Azgınlaşırlar

Bu Amerikalılar zaman zaman böyle azıp saçmalıyorlar. Allah da onlara zaman zaman bu azgınlıklarının karşılığı olarak cezalar veriyor ve belalar gönderiyor. Son olarak Donald Trump ve yardımcısı yobaz Evanjelist Pence gönderilen bu belalardan ikisidir.”