Mehmet Barlas: CHP Bilal Erdoğan'a teklif götürebilir

Yılların eskitemediği, her dönemin yandaşı Mehmet Barlas, CHP'nin uzun süren adaylık arayışını dalga konusu yaptı.

Mehmet Barlas: CHP Bilal Erdoğan'a teklif götürebilir

Düzen siyasetinde AKP-MHP ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı CHP’nin ‘herkesin oyunu alabilecek’ nitelikte aday arayışının uzun sürmesi yandaş yazarların dalga konusu oldu.

AKP yayını Sabah’ın köşe yazarı Mehmet Barlas, CHP’nin Erdoğan’ın adaylarda aradığı kriterlerinden birinin geçmişinde ‘AKP’lilik’ bulunması olduğunu yazdı. Abdullatif Şener’in de aday listelerinde adının geçmesini örnek veren yandaş yazar, “Ancak Abdüllatif Şener’e, Tayyip Erdoğan’ın “Kardeşim” falan demediği biliniyor. Bu bakımdan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cuma gününde kadar Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’la görüşmeye çalışacağı tahmin edilebilir.” dedi.

Barlas, Mustafa  Erdoğan’la görüşmeden sonuç alınamazsa Bilal Erdoğan’a teklif götürebileceğini söyledi.

Barlas’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

Abdüllatif Şener mi?

Kesin olan şey CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağıdır. Çünkü Abdullah Gül deneyiminden anlaşıldığı kadarı ile CHP’liler geçmişinde AK Partililik bulunan ve hatta Tayyip Erdoğan’ın “Kardeşim” dediği kadar Cumhurbaşkanına yakın olan bir kişiyi aday yapmak için aramaktalar. Mesela AK Parti’nin kurucularından olan Abdüllatif Şener’in ismi de, aday adayları arasında geçmekte.

Mustafa ve Bilal Erdoğan’lar

Ancak Abdüllatif Şener’e, Tayyip Erdoğan’ın “Kardeşim” falan demediği biliniyor. Bu bakımdan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cuma gününde kadar Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’la görüşmeye çalışacağı tahmin edilebilir. Eğer bu görüşmeden sonuç çıkmazsa Kılıçdaroğlu belki de Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olması için teklif götürebilir.