Mehmet Barlas: Allah saklasın FETÖ'cüler Amerika ile iyice kopsun diye Brunson'a suikast düzenlerlerse neler olur?

Yandaş Mehmet Barlas, Rahip Brunson'un ABD'nin yaptırım tehdidine rağmen bırakılmamasına yakındı, "FETÖ'cüle Brunson'a suikast falan düzenlerlerse, neler olur?" diye sordu.

Mehmet Barlas: Allah saklasın FETÖ'cüler Amerika ile iyice kopsun diye Brunson'a suikast düzenlerlerse neler olur?

Her dönemin yandaşı ve şimdilerde AKP’nin yayın organı Sabah‘ın başyazarı Mehmet Barlas, ABD ile yaşanan rahip Andrew Brunson krizine ilişkin yazısında “Ev hapsi yerine tahliye çıksaydı daha doğru olmaz mıydı?” diye yakınırken, Brunson’a suikast düzenlenebileceğini öne sürdü.

Yazısının konuya ilişkin bölümünde “Krizi iyi yönetebildik mi?” sorusunu yöneten Barlas, konuyla ilgili yargı kararına değil ABD ile ilişkilere önem verilmesi gerektiğini de “Çünkü özellikle ABD Başkan Yardımcısı olan yobaz Evangelist Pence, Brunson ev hapsine çıktığı anda Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını tweet’lemişti.” ifadeleriyle savundu.

Barlas’ın bugünkü yazısında o bölüm şöyle:

“Burada soru, “Acaba ajan papaz Brunson krizini iyi yönetebildik mi” şeklinde olabilir. Çünkü Brunson’ın tutukluluğunu ev hapsine çevirmek yerine doğrudan tahliye kararı çıksaydı daha doğru olmaz mıydı? Çünkü özellikle ABD Başkan Yardımcısı olan yobaz Evangelist Pence, Brunson ev hapsine çıktığı anda Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını tweet’lemişti. Ve Allah saklasın mesela FETÖ’cüler Amerika ile ipler iyice kopsun diye Brunson’a suikast falan düzenlerlerse, neler olur?
Evet… Doların fiyatı dışında konuştuğumuz bir konu var mı şu günlerde?”