Medya Üsküdar'daki 'tünel'de tarikat gerçeğini gizledi

Üsküdar'da Süleymancılar tarikatı mensuplarının açtığı tünelle ilgili haberler sermaye medyası tarafından tarikat boyutu atlanarak haberleştirildi.

Medya Üsküdar'daki 'tünel'de tarikat gerçeğini gizledi

İstanbul Üsküdar’a bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde, sabah işe gitmek için evinden çıkan bir vatandaşın aracının arka tekerinin bir göçüğe saplanmasıyla skandal bir gerçek ortaya çıkmıştı. Komşularının yardımıyla aracını kurtaran vatandaş, göçüğün; evlerinin altından geçen bir tünele ait olduğunu tespit etmiş, yapılan araştırma sonucu yaklaşık 400 metrelik uzunluğu olduğu anlaşılan tünelin mahallede bir yurt inşaa eden Süleymancılar tarikatı mensupları tarafından açıldığı iddia edilmişti.

4 ay önce gizlice yapılan, kaçak ve usülsüz şekilde kanalizasyon hattına bağlandığı da öğrenilen tünelin varlığından ancak vatandaşların ihbarı sonucu haberdar olan polise tarikat mensubu yurt yetkililerinin yanıtı ise “Atık su gideri için yaptık” şeklinde olmuştu.

Manifesto‘nun ulaştığı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Zekiye Hoca da tarikat iddialarını doğrularken, kendisine ulaşan bilgininse “yurdun kurban atıklarının atılması için açıldığı” şeklinde olduğunu belirtti.

‘TARİKAT’ DİYEMEDİLER

Emniyet yetkilileri ile birlikte tünelden aylar boyunca bilgisi olmayan (!) AKP’li Üsküdar Belediyesi tüneli iş makineleriyle kapatırken, olay medyada tarikat gerçeği es geçilerek “nedeni bilinmeyen” bir gelişme gibi aktarıldı.

Sabah’tan Hürriyet’e, Habertürk’ten Posta’ya bir çok internet haber sitesi olayı “Üsküdar’da esrarengiz tünel” başlığıyla verip, konunun Süleymancılar tarikatı ile bağlantısına değinilmeden haberleştirdi.