Meclis'teki kavganın ardından MHP'den açıklama

Meclis Genel Kurulu'nda 'seçim ittifakı' teklifinin görüşmeleri sırasında meydana gelen kavgaya ilişkin MHP'den açıklama geldi.

Meclis'teki kavganın ardından MHP'den açıklama

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘seçim ittifakı’ teklifi sırasında Meclis kulisinde CHP ve MHP’li milletvekilleri arasında kavga çıkmıştı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişte AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sarfettiği sözleri hatırlatmasıyla başladığı öne sürülen kavgada AKP’liler ve MHP’liler  Çam’ın üzerine yürürken, CHP grubu tepkili MHP grubu ile AKP’liler arasında kalmıştı.

Kavga sonrası MHP cephesinden ilk açıklama MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay’dan geldi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Akçay, “CHP’nin kanun teklifinin yasalaşmasını engellemek için yaptıkları algı operasyonları, hakaretler Meclis tutanaklarında sabittir. CHP milletvekilleri adeta birer sokak militanı gibi hareket etmişlerdir. Saldırgan bir tutum içinde siyaseten alamadıkları inisiyatifi kavga gürültüyle örtbas etmeye çalışmışlardır. CHP bir siyasi parti olmaktan çıkmış kavga gürültü kumpanyasına dönüşmüştür. Kürsüye çıkan her CHP sözcüsü partimize yönelik hakaret ve seviyesiz sataşmalarda bulunmuş sürekli taciz etmiştir. Kabalık saygısızlık, seviyesizlik CHP’yi sarmıştır.” dedi.

“CHP ÖZÜR DİLEDİ”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın Bahçeli’nin geçmişte Erdoğan için söylediği sözleri anımsatmasının kavgaya neden olduğunun belirtilmesi üzerine Erkan Akçay, şöyle dedi: “Hiçbir MHP’li vekilin Sayın Kılıçdaroğlu’na başkaları tarafından veya liderler arasında bir takım polemik sözlerini asla hatırlatmamışızdır. Ne söylediysek kendimiz söylemişizdir. Musa Çam’ın yaptığı, CHP sözcülerinin yaptığı samimiyetsizlik, ahlaksızlıktır. Çam’ın yaptığı ahlaksızlık ve tahrik etmekten öte bir şey değildir. Ancak siyaseti düşmanlık haline getirmeyelim diyen MHP’dir. Siyasetçilerin görevi budur. aksi halde bu siyasi rekabeti ve yarışı düşmanlık haline getirilirse işin içinden çıkmak mümkün değil. CHP Grubu özür diledi. Özrü kabul edip etmememiz bundan sonraki tutumlarına bağlıdır. Biz kavga etmek istemiyoruz. Neticede CHP başlattı. Kavga gürültüden medet uman bir parti haline geldi.”