'Meclis'i kapatmak istiyorlar'

AKP'nin Meclis'in çalışma günlerini 3'ten 2'ye düşürülmesi çabasının olduğu ve böylece "TBMM yük oluyor" algısının yaratılmak istendiği öne sürülüyor.

'Meclis'i kapatmak istiyorlar'

‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te çalışma günlerinin 3’ten 2’ye düşürüldüğüne dikkat çekerek “Saray da, ‘Çalışmayan Meclis, millete yük oluyor’ deyip TBMM’nin feshine kadar gidebilir” iddiasında bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, “Milletvekili ödeneği üç aylık 56 bin lira. Emekli olup da milletvekilliğini sürdürenlerin eline de yaklaşık 90 bin lira geçiyor. Salı-çarşamba-perşembe genel kurul yapılırken, şimdi çalışma gününü ikiye düşürmek gibi bir plan var. Bu durumda, vekiller ayda 8 gün çalışılacak” dedi.

Öztürk’ün köşesinden aktardığına göre Lütfü Türkkan da konuyla ilgili şöyle söyledi:

“TBMM’yi, perşembe günleri çalıştırmama gayreti var. Bu durumu, parlamentoyu etkisizleştirme çabalarından birisi olarak görüyorum. Parlamentosuz bir yönetim biçimini kurguluyorlar. Cumhurbaşkanlığı sarayından gelecek hükümet kararlarını onaylayacak bir senato hayalini kuruyorlar. TBMM çalışması fiilen 2 güne düştüğü andan itibaren, ‘Bu kadar para alıyorlar, bir de çalışmıyorlar’ denilecek. Saray da, ‘Çalışmayan Meclis, millete yük oluyor’ deyip TBMM’nin feshine kadar gidebilir.”