MEB'in dergisinden Mustafa Kemal'e hakaret eden yazarla röportaj

MEB tarafından basılan 'Ebabil' dergisinde, daha önce Mustafa Kemal'e yönelik çirkin iddialarda ve hakaretlerde bulunan, hakkında 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' suçundan soruşturma başlatılan Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu ile röportaja yer verilmesi tepki çekti.

MEB'in dergisinden Mustafa Kemal'e hakaret eden yazarla röportaj

MEB tarafından basılan ‘Ebabil’ dergisinde, daha önce Mustafa Kemal’e yönelik çirkin iddialarda ve hakaretlerde bulunan, hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına hakaret’ suçundan soruşturma başlatılan Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu ile röportaja yer verilmesi tepki çekti.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, ‘Derin Tarih’ isimli televizyon programında Atatürk’ün, manevi kızı Afet İnan’la ilişkisi olduğu yönünde imalarda bulunan Yeni Akit yazarı Bahadıroğlu’nun MEB’e bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün süreli yayını Ebabil dergisinde röportajı yayımlandı.

Programda yer alan Mustafa Kemal’e yönelik sözleri nedeniyle “Atatürk’ün hatırasına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yavuz Bahadıroğlu ile MEB’e bağlı dergide röportaj yapılması büyük tepki topladı.

Kitapları okullara dağıtılıp ardından toplatılmıştı

Bahadıroğlu’nun geçen yıl da Çorum’daki okullarda kurulacak kütüphaneler için belediyenin dağıttığı, ‘Kemalist Yalanlar, Sunguroğlu II, Zikir Fikir Şükür, Can’ın Hatıra Defteri’ isimli kitapları Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince toplatılmış, Milli Eğitim Müdürlüğü, dağıtıcı firmanın listeyi tamamlamak için belediyenin listesinde olmayan kitapları okullara dağıttığını açıklamıştı.

‘Kocaları dövmediyse ne halleri varsa görsünler’

Bahadıroğlu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’yı darp etmesi olayında ise kadınlara yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadelerde bulunmuş, ”Sıla’ya öncelikle, ‘Kocanız mı dövdü?’ diye sorulması” gerektiğini belirterek “Çünkü Aile Bakanı’nın sorması gereken sorunun aile ile ilişkili olması lazım. Cevap, ‘Sevgilim’ olursa, ‘Ne haliniz varsa görün’ demek lazım” sözlerine yer vermişti.

Eğitim-Sen’den açıklama

Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, MEB’in dergisinde çok sayıda tartışmalı açıklaması bulunan Bahadıroğlu’na yer verilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

“Yavuz Bahadıroğlugiller üzerinden bilinçli, gerici, cinsiyetçi dil uzun süredir yaşamın her alanında hakim olarak sürdürülmektedir. Bu dili çok yakından biliyoruz. ‘Kadın-erkek eşit değildir, işsizliğin nedeni kadınlardır, kahkaha atmak iffetsizliktir’ gibi hiç susmayan, kadını yok sayan bu hat süreklilik şeklinde devam ettirilmektedir. Aile kavramı ile kadın gerici, cinsiyetçi ideolojilerine dayanarak saldıran bu dili reddediyoruz. Bizim hayallerimiz onların karanlığına hiçbir zaman sığmayacak.”