MEB öğrencilere yine bozuk süt dağıttı

MEB'in okullarda ‘bedava’ süt dağıtımı yine skandala dönüştü.

MEB öğrencilere yine bozuk süt dağıttı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda ‘bedava’ süt dağıtımı yine skandala dönüştü. Ankara Şehit Ferhat Koç İlkokulu’nda dün dağıtılan sütlerin tüketim tarihinin geçmiş olması nedeniyle bir çok öğrenci bozuk sütten etkilendi.

Cumhuriyet’in haberine göre, Ankara Şehit Ferhat Koç İlkokulu’nda dün dağıtılan sütlerin tüketim tarihinin geçmiş olması nedeniyle bir çok öğrenci bozuk sütten etkilendi. Veliler akşam eve gelen çocuklarından yaşananları öğrenirken, okulun bağlı bulunduğu Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün skandaldan haberi olmadığı öğrenildi.

MEB’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile okullarda haftada üç gün dağıtılması planlanan Okul Sütü Projesi yine çocukların zehirlenmesine neden oldu. Bakanlığın yüzlerce milyon TL harcayarak ihale ettiği proje kapsamında, dün Ankara Eryaman Şehit Ferhat Koç İlkokulu’nda okuyan çocuklara tarihi geçmiş süt dağıtıldığı ortaya çıktı.

“ÖĞRETMENİM BU SÜT ACI”

İlkokul öğrencilerine dağıtılan sütlerin son tüketim süresinin dolduğu geç farkedildi. Çok sayıda öğrencinin sütü içmelerinin ardından “Öğretmenim bu süt acı” diyerek dağıtılan sütü öğretmenlerine götürdüğü, sütün tamamını içen öğrencilerin ise karın ağrısı ile öğretmenlerine koştuğu öğrenildi.

Okul müdürünün sütlerin tarihinin geçtiğini farketmesinin ardından anons yaparak çocukları ve öğretmenleri uyarmak istediği, bu sürece kadar bir çok çocuğun sütten etkilendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, okula doktor çağırırken, bozuk sütten etkilenen bir öğrencinin ise midesi yıkanmak zorunda kaldı. Okul yönetimi velilere haber vermezken, öğrencilerin aileleri yaşananları akşam eve gelen çocuklarından öğrendi. Cumhuriyet’in ulaşmaya çalıştığı Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün skandaldan haberi olmadığı öğrenildi.