McCain için düzenlenen törene Trump katılmadı

ABD'li Senatör McCain için Kongre'de tören düzenlendi, törene McCain'in vasiyeti üzerine Trump katılmazken, ABD yönetimini törende Başkan Yardımcısı Mike Pence temsil etti.

McCain için düzenlenen törene Trump katılmadı

ABD’li Senatör McCain için Kongre’de tören düzenlendi, törene McCain’in vasiyeti üzerine Trump katılmazken, ABD yönetimini törende Başkan Yardımcısı Mike Pence temsil etti.

Geçen hafta beyin kanseri nedeniyle 81 yaşında ölen, Arizona Senatörü John McCain için ABD Kongresi’nde bir tören düzenlendi. ABD Başkanı Donald Trump törene katılmazken, ABD yönetimini temsilen törenlere katılan Mike Pence bir konuşma yaptı. Trump adına törene katıldığını söyleyen Pence, “Her nesilde ülkesini öncelik yapan, ‘Hizmet her şeyden önce gelir’ diyenler vardır. John McCain öyle bir insandı. Ülkesine onurlu bir şekilde hizmet etmiştir ” ifadelerini kullanırken McCain’den ‘vatansever’ olarak bahsetti.

ABD Başkanı Trump, Vietnam Savaşı’ndan dolayı ülkesinde ‘kahraman’ olarak görülen McCain için ölümünden kısa süre önce “Kahraman olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullanmış, ölümünün ardından gelen tepkiler üzerine ise“McCain’in ülkemize yaptığı hizmetlere saygı duyuyorum” ifadesini kullanmıştı. Pence de “Dün Başkan Trump’ın da dediği gibi, onun ülkesine yaptığı hizmetlere saygı duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.