Marmaris açıklarında köpekbalığı görüntülendi

Marmaris açıklarında köpekbalığı görüntülendi

Marmaris açıklarında köpekbalığı görüntülendi

Marmaris’in 7 km açıklarında köpekbalığı görüntülendi. Günübirlik bir tekne turu sırasında teknenin içindeki yolcular, deniz yüzeyinde köpekbalığının yüzgecini fark etti. Tekne personeli tarafından cep telefonuyla görüntüleri kaydedilen köpekbalığı, teknenin etrafında bir süre dolaştıktan sonra gözlerden kayboldu.

Görüntüleri inceleyen Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden uzmanlar, “3,5- 4 metre uzunluğunda ve yüzgeçlerine baktığımızda Latince adı ‘Isurus Oxyrinchus Rafinesgue’ olan Dikburun Canavar cinsi köpekbalığına benziyor. Bu tür en son İzmir’in Foça ilçesi açıklarında 3 yıl önce görülmüştü. Tekne ile birlikte hızına bakıldığında da Dikburun Canavar cinsi köpekbalığını işaret ediyor. Bu tür saatte 40 kilometre hıza ve 6 metre yüksekliğe sıçrayabilme özelliğine sahip” ifadelerini kullandı.

DHA’dan Ali Gündoğan’a konuşan görüntüleri çeken tekne personeli, “Yunus ve birçok deniz canlısı görmüştük ama ilk defa bir köpekbalığı gördük. Turistler ilk defa canlı köpekbalığı gördüğü için şaşkınlık yaşadı ve heyecanlı izledi” diye konuştu. Görüntüleri kaydeden tekne personeli, “turizme zarar vereceği” endişesiyle sosyal medya hesaplarından görüntüleri kaldırdı.