Marmara'da hava sıcaklığı artacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, önümüzdeki hafta Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının artacağını açıkladı.

Marmara'da hava sıcaklığı artacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, önümüzdeki hafta Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının artacağını açıkladı.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklığı hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin 5-8 derece üzerine çıkacak. Bölgedeki il merkezlerinde günün en yüksek sıcaklıklarının İstanbul’da 25, Edirne’de 26, Kırklareli’de 25, Tekirdağ’da 22, Kocaeli’de 25, Sakarya’da 26 ve Yalova’da 25 dereceye ulaşmasının bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son tahmin ve meteorolojik değerlendirmelere göre önümüzdeki bir hafta boyunca bölgemizin yüksek basınç merkezi ile Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde yağış beklenmiyor. Ancak yüksek basınç ve açık havadan geceleri radyasyon kaybı sebebiyle bölge genelinde gece ve özellikle sabah erken saatlerde yer yer sis ve pus oluşumu meydana gelebilecektir.”