Marmara Üniversitesi yerleşkesi satılıyor!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı yerleşkesi, konut ve ticari amaçlı imar planı değişikliğiyle satılıyor.

Marmara Üniversitesi yerleşkesi satılıyor!

Patronların çıkarlarını tüm değerlerin üstünde tutan AKP, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarının binalarını rant amacıyla satıp sermayeye kazandırma misyonunu Marmara Üniversitesi’ne yönelik planını hayata geçirerek devam ettiriyor.

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisinin imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut ve ticari birimler yapılmak üzere değiştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversitenin İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı yerleşkesi için yeni imar planı hazırlayarak askıya çıkardı.

ÖNCE TOKİ’YE SONRA YAĞMAYA…

Nisan 2016’da Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ile TOKİ arasında protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda rektörlük, üniversitenin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı yerleşkelerinin arazisini TOKİ’ye devretti. Karşılığında da Maltepe Küçükyalı’daki Orgeneral Kenan Evren Kışlası arazisi üniversiteye devredildi.

SON DERSLER VERİLİYOR

Nişantaşı yerleşkesindeki Diş Hekimliği Fakültesi daha önce taşınmıştı. Aynı yerleşkede bulunan İletişim Fakültesi’nde ise dersler halen devam ediyor. Ancak yerleşke arazisi için 15 Mart’ta yapılacak ihaleden sonra bu fakültede de son dersler veriliyor olacak.