Marmara İlahiyat’tan Erdoğan’a destek: Bu marjinal anlayış temsilcileri asla dikkate alınmamalıdır

Marmara İlahiyat Fakültesi, Erdoğan'ın tepki gösterdiği ilahiyatçılar için açıklama yaptı.

Marmara İlahiyat’tan Erdoğan’a destek: Bu marjinal anlayış temsilcileri asla dikkate alınmamalıdır

Marmara İlahiyat Fakültesi, Erdoğan’ın tepki gösterdiği ilahiyatçılar için açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Saray’daki programda yaptığı konuşmasında, bazı ilahiyatçılara tepki göstermesine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden destek geldi.

Sputnik’in haberine göre, açıklamada “Bu marjinal anlayış temsilcileri asla dikkate alınmamalıdır” denildi ve fakülte olarak sorumluluklarının bilince oldukları belirtildi.

Erdoğan, “İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız” ifadeleriyle ilahiyatçı Nurettin Yıldız gibi isimleri hedef almıştı.

‘Marjinal anlayış temsilcileri asla dikkate alınmamalıdır’

MÜ İlahiyat Fakültesi’nden yapılan açıklamada Erdoğan’ın ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağıran değerlendirmelerinin isabetli olduğu ifade edildi ve şöyle denildi:

“Birkaç aykırı örnek üzerinden sürekli olarak ülkemizin en önemli dini kurumlarına saldırarak kendilerine alan açmaya ve itibar devşirmeye çalıştıkları bilinmektedir. Yolu asla ülkemizin örgün dini eğitim kurumlarından geçmeyen, Selefi anlayıştan beslendikleri anlaşılan ve kendi göreceli fikirlerini tekfirci bir söylemle mutlak hakikat olarak sunmaya çalışan bu kişiler asla bu ülkenin dini anlayışını temsil edemezler. Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile ‘Din adamı olarak ortaya çıkıp dinimizde kesinlikle yeri olmayan ictihadlarda bulunan’ kendilerini dini, hatta siyasi ve içtimai her konuda konuşmaya yetkili gören, özellikle kadın konusu olmak üzere dinimizin yaklaşımı olarak asla kabul edilemeyecek fikirlerini kitle iletişim ve sosyal medya kanallarında paylaşarak bilgi kirliliğine ve toplumun kin ve nefret duygularıyla ayrışmasına sebebiyet veren bu marjinal anlayış temsilcileri asla dikkate alınmamalıdır.”

‘İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar’

Seviyesiz ve yersiz tartışmaların toplumun ‘gerçek dini bilgiye’ ulaşmasının ancak ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla mümkün olacağını bir kez daha gösterdiği savunulan açıklama, şu ifadelerle tamamlandı:

“Cumhurbaşkanımızın ‘Zamanın değişmesi hükümlerin de değişimini gerekli kılar’ mecelle kaidesinin bir ifadesi olarak kullandıkları ‘İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar! Siz İslam’ı ondört-onbeş asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız’ şeklindeki beyanlarını da anlamaktan uzak ve maksatlı olarak çarpıtma yolunu tercih etmektedirler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart 2018 tarihli konuşmalarındaki dinin doğru anlaşılması ve yorumlanması yönündeki hassasiyetine aynen katıldığımızı, ilahiyat fakülteleri olarak bu konudaki görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”