Maraş katliamının 40.yılında Valilik anmaları yasakladı

Maraş katliamının 40. yıldönümünde anma törenleri için Maraş'a çağrı yapan Alevi örgütlerine bir yasak da Valilik'ten geldi. Kahramanmaraş Valiliği, anma törenlerini yasakladı.

Maraş katliamının 40.yılında Valilik anmaları yasakladı

Maraş katliamının 40. yıldönümünde anma törenleri için Maraş’a çağrı yapan Alevi örgütlerine bir yasak da Valilik’ten geldi. Kahramanmaraş Valiliği, anma törenlerini yasakladı.

Valilik yaptığı açıklamada, ‘il sınırları içerisinde tesis olunan huzur ve güven ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması’ için 31 Aralık tarihine kadar toplantı ve gösterileri yasakladığını duyurdu.

Valilik sitesinden yapılan duyuru şöyle:

“İdarece; ilimiz sınırları içerisinde tesis olunan huzur ve güven ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi doğrultusunda; il genelinde toplantı, gösteri ve benzeri etkinlikler 12/12/2018 günü saat:08:00’den 31/12/2018 günü saat:17:00’a kadar yasaklanmıştır.” gazetemanifesto.com

Tertip komitesi ise anma etkinliklerini Cemevi içerisinde yapacaklarını belirterek “Bizlerin amaçlı sadece 19-26 aralık 1978 yaşanan ve resmi kayıtlarda 111 yitirdiğimiz canlarımızı Alevi geleneklerine göre anmak. Ancak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda açık hava anmalarına yasak getirildi. Bizler geçmişin yaralarını kaşımak için değil, bir daha olmaması için barışçıl söylemler yapıyoruz. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından yasak üzerine sadece Alevi bileşenlerinin başkan ve temsilcileri katılacak. Cemevi önünde basın açıklaması ardından canlar için karanfiller bırakacağız. Lokma dağıtarak cem tutacağız” açıklamasını paylaştı.

AKP’li Maraş milletvekilleri de Maraş Katliamı anmasını hedef göstermişti: