Maradona ABD vizesi alamadı

Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona'ya ABD'ye girebilmesi için gerekli olan vize verilmedi.

Maradona ABD vizesi alamadı

Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’ya ABD’ye girebilmesi için gerekli olan vize verilmedi. Maradona, vize başvurusu yaptığı dönemde Venezuela kanalı Telesur’a verdiği röportajda ”Trump bir kukladır” demişti.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından sayılan Diego Maradona, eski eşi Claudia Villafane ile ilgili Miami’de görülen bir davaya katılmak için ABD’ye yaptığı vize başvurusundan ret yanıtı aldı. ABD’ye giriş izni alamama sebebinin, başvuru döneminde Venezuela devlet kanalı Telesur’a verdiği bir demeç olduğu öğrenildi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Avukatı Matias Morla, kendisi Amerikan elçiliğindeyken Maradona’nın Telesur’a konuşacağını öğrendiğini ve müvekkilinden” Lütfen Diego, ABD hakkında ağzını açma” ricasında bulunduğunu anlattı. Telesur söz konusu olunca röportajın tahmin edilen yönde gittiğini söyleyen Morla,” ABD Başkanı Donald Trump hakkında ne düşünüyorsun” sorusu yöneltilince Maradona’nın da ‘kukla’ anlamına gelen ‘chirolita’ sözünü kullanıp ‘‘Trump bir kukladır” dediğini aktardı.

Avukat, bunun üzerine Maradona’ya “Bu hitap tercihinden sonra Miami’de seni benim temsil etmem gerekecek” dediğini belirtti.

Küba ve Venezuela’ya desteği, Arjantinli devrimci Ernesto Che Guevara’ya sevgisiyle de tanınan 57 yaşındaki Maradona, şu sıra BAE’nin El Fujairah kulübünde teknik direktörlük yapıyor.