Mansur Yavaş'tan CHP'lilere: Beni kamuoyu önünde eleştirmeyin

Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Mansur Yavaş, CHP'de kendisinin adaylığını istemeyenlere tepki göstererek, "Bunu kamuoyuna açık bir biçimde yapmaları adayı da partiyi de yıpratıyor" dedi.

Mansur Yavaş'tan CHP'lilere: Beni kamuoyu önünde eleştirmeyin

Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Mansur Yavaş, “Benim bir kararsızlığım yok. İki siyasi parti ittifak yaparsa adayım” derken, CHP’de kendisinin adaylığını istemeyenlere tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Yavaş, yerel seçimlerde CHP ve ‘İyi Parti’nin ittifakı olursa ortak aday olabileceğini belirtirken “Adaylık konusunda bir an önce karar verilmesini bekliyorum. Sürecin uzaması iki siyasi parti için de şahsım açısından da yıpratıcı olmaya başladı” ifadesini kullandı.

“ADAY OLAYIM SONRA DEVAM EDİN”

CHP’den seçilip ‘İyi’ Parti’ye geçeceği iddiasını yalanlayan Yavaş, şunları kaydetti:

“2014’te yerel seçimlerde de böyle oldu. CHP muhalifleri adaylığım üzerinden Kılıçdaroğlu’nu da beni de hırpaladı. Sonunda destekte geç kaldılar. Bu kez de hiç değilse bekleyip karar versinler. Eleştireceklerse de parti içinde eleştirsinler. Bunu kamuoyuna açık bir biçimde yapmaları adayı da partiyi de yıpratıyor. Hedef ben miyim, Sayın Kılıçdaroğlu mu anlamış değilim. İkimizin de seçimi kaybetmemizi isteyen bazı çevreler var. ‘Kılıçdaroğlu seçimi kaybetsin de gitsin’ diye bakanlar var. Kendisini, Türkiye’den, partisinden çok sevenler, koltuk derdinde olanlar bunu yapıyor. Adaylığım açıklanırsa eleştirini ondan sonra da sürmelerini bekliyorum. Bazılarının Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı mücadeleyi benim üzerimden yapacağını düşünüyorum.”