Manisa'da 21 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Manisa'da, 21 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Akşam yemeği sonrası mide ve baş ağrısı şikayetiyle revire başvuran askerler, tedavilerinin ardından hastanede gözlem altında tutulmaya devam ediyor.

Manisa'da 21 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Manisa’da, 21 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Akşam yemeği sonrası mide ve baş ağrısı şikayetiyle revire başvuran askerler, tedavilerinin ardından hastanede gözlem altında tutulmaya devam ediyor.

Manisa 1. Komando Eğitim ve Tugay Komutanlığı Albay Mehmet Arif Seyhun Kışlası’nda görev yapan askerler, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. 5 bin kişinin yediği akşam yemeği sonrası askerlerden 21’i, mide ve baş ağrısı şikayeti üzerine Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Hafif besin zehirlenmesi’ teşhisi konulan ve ayakta tedavi gören askerlerin, tedbir amaçlı gözlem altında tutulduklarını açıkladı.

Askerlerin akşam yemeğinde kıymalı patates, çorba, bulgur pilavı ve puding tükettiği belirtildi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Hastanedeki ve askeriyedeki arkadaşlarla görüştük. Herhangi bir askerimizde hayati tehlike yok. Askeriye de 5 bin kişi yemek yemiş, ancak 21’i mide ağrısı şikayetiyle askeriye revirine başvurmuş. Daha sonra hastaneye getirildiler. Şu an tedavi altındalar. Herhangi sıkıntılı bir durum şu an için yok.” dedi.