Manifesto ortaya çıkarmıştı: Kızılay'dan 'Esad' skandalıyla ilgili açıklama

Türk Kızılayı’nın Yıldırım Şube Başkanı olan Ömer Aykan'ın kanser olan Esma Esad'a ilişkin insanlık dışı sözleri sonrası kurumdan açıklama geldi.

Manifesto ortaya çıkarmıştı: Kızılay'dan 'Esad' skandalıyla ilgili açıklama

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad, erken teşhisle fark edilen meme kanseri için tedavi sürecine başladı. Suriye Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından Esma Esad ve Beşşar Esad’ın hastanede çekilmiş fotoğrafı paylaşılmıştı.

Esma Esad’a konulan meme kanseri teşhisi Türkiye’deki AKP’lilerce sevinçle karşılandı. Türk Kızılayı’nın Bursa Yıldırım ilçesi Şube Başkanı olan Ömer Aykan da, sosyal medya hesabından Esma Esad’ın meme kanseri olduğuna ilişkin haberi paylaştı ve “Beter ol inşallah” diye yazdı.

Manifesto‘nun dikkatiyle ortaya çıkan skandal sonrası Ömer Aykan, attığı mesajı sildikten sonra, hesabındaki profil bilgisinde yer alan “Türk Kızılay’ı Bursa Yıldırım Şube Başkanı” unvanını ve Kızılay aracı önünde kurum görevlileri ile birlikte yer aldığı kapak fotoğrafını da kaldırdı.

Öte yandan skandalla ilgili Kızılay’dan da açıklama geldi. Yapılan açıklamada da Aykan’ın ‘Kızılaycılık’ ilkeleri hatırlatılarak uyarıldığı belirtildi. Açıklamada Suriye yönetimine karşı savaşta AKP’nin talimatıyla cihatçı çetelere yıllarca yardım götüren Kızılay’ın faaliyetleri gerçek dışı ifadelerle övülmeye çalışıldı.

Kızılay Basın Müşavirliği’nin OdaTV‘ye yaptığı açıklama şöyle:

“Esma Esad’ın rahatsızlığına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Şube Başkanımız, Kızılaycılık ilkeleri hatırlatılarak uyarılmıştır. 150 yıl önce kurulan ve bir buçuk asırdır dünyanın her yerinde dil, din, ırk, mezhep gibi hiçbir ayrım gözetmeden sadece insan acısını dindirmek için çalışan Kızılay’ın bu hasletlerinin en büyük şahidi Suriyelilerdir. 7 yıldır devam eden çatışmalar nedeniyle Suriye’ye dünyanın en büyük insani yardımını götüren Kızılay, ne bir Arap’a, ne bir Türkmen’e, ne bir Kürt’e, ne bir Sunni’ye ne bir Alevi’ye ne bir Ezidi’ye ne ırkını ne dinini sormuştur. Sadece o an nasıl bir yardıma ihtiyacı olduğuna odaklanmış ve acılarını en kısa zamanda nasıl azaltırız ilkesiyle çalışmıştır.”